| LucaAka47 a întrebat:

Salut, am si eu o intrebare, am 21 de ani, permisul recent luat, am luat o masina de la un om, asa am facut actele vanzare cumparare ieri la 17 seara, a rămas sa-mi trimita fiscalul prin PDF luni sau marti, in caz de ceva daca mi-a promis fiscalul si nu mi-l da asta inseamna infractiune nu? Si pot contacta politia? Tin sa mentionez ca masina mi-am trecut-o pe numele meu, este prima oara cand fac acest lucru, in anunt scria ca ofera fiscal, acu stau cu teama ca poa sa-mi radieze masina...dau funda cine ma ajuta

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca nu iti da fiscal, vanzarea nu este valida, si poti depune plangere pentru inselaciune. Nu prea se scapa cu asa ceva, doar ca dureaza mai mult pana cand rezolvi asa ceva. Poti ajunge in instanta si astepta 1-2 ani.
Dar stii cine ti-a vandut-o, ai vreo copie de act de identitate? Esti sigur ca este proprietarul din acte, si nu vreun intermediar sau mai rau, unul care vinde masina (furata/imprumutata/inchiriata), fara nici un drept?
Fiscalul nu se poate trimite prin PDF, pentru ca toate contractele (3 exemplare originale) trebuie sa fie cu stampila de la taxe si impozite, altfel nu este valabila tranzactia, iar tu ai o masina... imprumutata, nu cumparata.
Genul asta de intrebari se pun inainte de a cumpara masina, nu arunci cu banii in orice situatie.

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Nu te agita (deocamdată) mai lasă-l o zi-două, poate omul e de cuvânt...

suntserios
| suntserios a răspuns:

In mod logic nu avea cum să îți dea fiscalul, mă rog contractul semnat de finanțe că acum nu se mai eliberează fiscal, sâmbătă seara.

Și nu, nu este o infracțiune dacă nu îți dă fiscalul, nu are nicio treabă politia cu așa ceva.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In prezent certificatul de atestare fiscala de la vanzator a fost inlocuit cu inregistrarea de catre cumparator a masinii la compartimentul de impozite si taxe de la domiciliul cumparatorului, asa ca nu trebuia sa-ti dea acest certificat.
Si n-are cum radia inmatricularea ta, dupa ce-ai inmatriculat masina pe tine se radiaza doar inmatricularea de pe vanzator.

| LucaAka47 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Mi-a dat fiscalu pana la urma, ramane s o bag la primarie!

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru LucaAka47):

Bine ca s-a rezolvat!
Am avut si eu o situatie de genul, omul era cinstit, dar prost... A trimis de 2x actele cu adresa gresita, le-am asteptat 3 luni, pana la urma am trimis pe cineva sa ia duplicate de la el, ca nu mai ajungeau originalele. Inginer de 45 de ani, nu era in stare sa scrie corect un nume si o adresa.