Nu ai ce alinia. Banui ca ai pus un sh. Poti incerca sa le inversezi intre ele daca sunt egale dar nu prea cred.
Toata treaba e ca imi bate si am dat-o chiar acum jos si i-am pus capatul de la planetara veche.
Ai spus ca ai schimbat o planetara pe masina nu ca tu ai asamblat-o. Da, la asamblarea planetarei se respecta un aliniament al articulatiilor, cel de la cutie cu el de la roata.
Am pus axul in pozitie verticala si capatul de planetara l-am pus in capatul axului si am invartit de el pana a intrat pe caneluri... Cred ca e bine daca a intrat singur pe caneluri, fara sa-l fortez, nu?
Treaba e ca nu mi se mai aude niciun zgomot acum si nu se mai simte nicio vibratie. Merge ca inainte. Multumesc de raspuns
Daca merge ok. Ai nimerit pozitia din greseala. Trebuie aliniata articulatia de la roata cu cea de la cutie dar nu am cum sa-ti explic. Eu cand fac asta ma uit atent la pozitie inainte de demontare, fac semne, si determin in ce pozitie trebuie bagata articulatia noua.
Nu stiu tu ce schimbi sau cum schimbi dar o planetara daca are probleme o iei o arunci si pui una noua.Asta nu-i tabla sau plastic las ca merge.Ce mai piti sa faci este sa pasterzi doar axu si sa cumperi doar capetele, dar nu stiu daca merita, sa stai tu sa le asamblezi.Deci planetara defecta o arunci aia ii faci, nu-i schimbi capu de la aia veche si ce povesti mai spui tu acolo.Nu ai ce face cred s iti faci singur de treaba.Pai munca aia, desfa, pune stai ca bate iar pune una uzata nu-i buna, du-te cauta alta iesi mai scump decat daca iei una noua de la inceput.Deci piese in motor, catalizatoare, planetare si asa mai departe astea nu se iau frate de la recilcari sau la la junkyard astea se pun noi, sau eventual refacute dar de cineva autorizat de o companie ceva.In rest nu trebuie sa aliniezi tu nimic, asa cum dai jos pe aia uzata la fel procedezi invers si cu aia noua.Si apoi de unde stii tu ce planeta e rea? Stinga dreapta, deci alea se schimba amindoua daca tot schimbi ceva.Vad unia spun ca trebuie sa respecti nu stiu ce aliniament bla bla povesti.Stai linistit ca nu se potriveste capatu de la roata la transmisie, aia nu stiu despre ce vorbesc pobabil.Deci nici daca ai vrea nu ai avea cum sa le pui invers.Nici planetara din dreapta cu aia din stinga pentru ca alea au dimensiuni diferite,ai vedea ca nu se potriveste,iar daca se potriveste atunci masina are ambele p, anetare la fel, deci cum o dai nu ai cum gresi, nici daca esti legat la ochi.Dar sa pui o planetara uzata, adica nu prea vad logica, schimba o piesa uzata cu alta piesa uzata pentru ce anume? In speranta ca las ca poate aia e buna sau ce?
Omule, prima planetara are capatul bun si s-a rupt doar tripoda. Am luat o planetara SH ca nu am gasit tripoda nici pe comanda. La planetara cumparata SH am dedus faptul ca bate exagerat mai ales la viraj stanga. Tripoda celei SH nu se potrivea la prima planetara si am crezut ca nici capatul nu o sa se nimereasca, dar intr-o zi am desfacut capatul planetarei cumparate sa vad daca are vreo bila sparta sau coroana si am observat ca la capatul ei are tot atatea caneluri ca si prima planetara. S-a nimerit si acum totul e ok. Nu mai am probleme. Multumesc pentru raspuns.