| Duceac_Alexandru_1993 a întrebat:

Am un golf 3 si as vrea sa il trec de pe mine pe mama, imi poate spune cineva ce acte imi trebuie? sau cum trebuie sa procedez?

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

E procedura normala de vanzare cumparare. faceti contract, radiezi masina de pe numele tau, o ia mama ta la finante pe numele ei, platiti taxa de timbru daca e cazul, faceti rar ul, rca pe numele mamei si restul taxelor apoi la politie pentru inmatriculare

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Taxa auto s-a platit la masina? Daca nu, trebuie platita pentru transcriere. Trebuie contract de vanzare/cumparare sau donatie, adeverinta ANAF in legatura cu taxa, talonul cu inscriptia "instrainat catre... la data de. Si adeverinta fiscala cum ca s-a platit impozitul pentru masina, de pe numele tau.

| MariusSorin a răspuns:

Din cate stiu eu:
-se face programare la RAR pentru identificarea masinii (costa undeva la 100 de lei).
- cu certificatul primit de la RAR se merge la un birou de scris acte unde se intocmeste contractul de vanzare-cumparare
- cu contractul se merge la primarie si se plateste impozitul pe masina
- se face asigurare RCA pe numele noului proprietar (daca numarul de inmatriculare va fi schimbat, atunci se asigura pe seria de sasiu)
- se plateste taxa de talon (nu stiu unde se incaseaza asta in capitala) si taxa de numar, daca este cazul
- cu toate documentele de mai sus se merge la serviciul inmatriculari auto

Dar cel mai bine te duci la inmatriculari auto, la informatii si te interesezi mai bine despre dosar