| Ene_Mihai_1995 a întrebat:

Am un renault megan 2, 1.6 16V 2006, 82 KW.Imi poate spune cineva cum as putea sa-i adaug ceva putere, si sa-mi explice cum si cat ar costa toate astea. Mentionez ca am si instalatie gpl montata.Mersi!

Răspuns Câştigător
| sierra1 a răspuns:

Modificări posibile la pret OK:
1. Filtrul de aer
Probabil cel mai accesibil accesoriu din cadrul motorului ce se schimba este filtrul de aer. Sunt multe conceptii nu tocmai reale, referitoare la filtrul de aer si functionalitatea sa. Mai ales la cele sport, gresit numite sport, mai degraba conice. Sau chiar daca nu sunt conice sunt mai degraba aerisite, gratie materialului care permite mai mult aer sa patrunda in motor. Lumea crede ca un filtru sport aduce un plus de putere considerabil. In urma unor teste, s-a dovedit ca un filtru de acest gen poate sa scada puterea masinii, o poate pastra identica sau i-o poate creste

2. Galeria de admisie
Daca tot am inceput cu aerul, sa continuam cu el. O metoda mai avansata de tuning motor este schimbarea galeriei de admisie. De obicei aceasta se schimba cand montam un mijloc de supraalimentare, dar se poate schimba si la un motor aspirat. Scopul este de a lasa mai mult aer sa intre in motor. Fie ca punem o galerie custom, facuta special pentru motorul masinii, fie ca punem una aftermarket, din inox, aluminiu sau carbon, motorul, alaturi de alte modificari, va trage aer mai bine.

3 - Galeria de evacuare
Asa zisii *serpisori*, de care am auzit cu totii. Asa cum ne trebuie o galerie de admisie pentru ca aerul sa intre mai usor, ne trebuie si o galerie de evacuare pentru ca gazele sa iasa mai usor. De obicei cand se schimba una, se schimba si cealalta, pentru a pastra un raport bun si pentru a fi eficient tuningul motor. Galeria de evacuare poate fi custom, din inox, sau turnata, poate fi aftermarket sau originala.

4 - Supraalimentare
Turbo sau compresor. Daca nu avem niciuna, le putem monta. Daca avem asa ceva, le putem modifica sau schimba cu unele mai performante. Un turbo merge mana in mana cu un intercooler, traseu de admisie si de evacuare, dar si cu o electronica speciala. Nu poti monta doar un turbo si gata, pleci la drum. La fel si cu un compresor. Mai mult aer intrat in motor = mai multa benzina cu care sa fie amestecat.

Si ar mai fi...

3 răspunsuri:
| Ene_Mihai_1995 explică (pentru sierra1):

Mulțumesc.si ai idee unde pot face toate astea? Și dacă gpl-ul merge cu aceste modificări?

| MihaiNicu23 a răspuns:

Mergi la un service autorizat si iti pot adauga ei acele lucruri.

| sierra1 a răspuns (pentru Ene_Mihai_1995):

Uite ce zice colegul de mai jos! Filtrul îl poți schimba și tu.