| Andrei6699 a întrebat:

Salut.As vrea sa-mi iau o masina in leasing in valoare de 15.000 de euro, avand in vedere ca am un salar de 1900 de lei, 19 ani si 10 luni de munca, as putea sa mi.o achizitionez?

10 răspunsuri:
| laSoledad a răspuns:

Sezi bland, ca la varsta aia ta si la minima experienta in munca, esti departe de a obtine atat de usor masina visurilor tale. laughing
Cand vei ajunge totusi sa semnezi contractul de credit sa nu uiti sa zici un "Aleluia!" si un "Amin!" din partea mea. Ti-ai pus crucea, baiete! laughing
Lasa tu masinile scumpe pe credit, nu asa se da clasa la barosani!

https://m.youtube.com/watch?v=J_VEzjcuq2o&t=66s

https://m.youtube.com/watch?v=jzCMlfr5zi4

https://m.youtube.com/watch?v=bqNr3EXaAuI&t=13s

| CristiDinBucuresti a răspuns:

La varsta ta ce nevoie ai tu de o masină scumpă si nou nouță, gîndeste te ce faci daca sa presupunem ca vei obtine credit dar te va da afara de la serviciu, cum vei plătii ratele la bancă, cu ce? Ăia i ti i au adoua zi masina, cu banca nu te joci, si la varsta ta nu ai experiență la volan, faci un accident, ce faci după aceea strici o masină pe care inca mai ai de dat bani? Cel mai bine i ti cumperi o dacie mai veche, este bună pentru incepători, cauti pe olx o masină cît de cît bună, si la preturi decente 1000 de euro, sau si mai putin, si cu aia inveti sa conduci, nu te arunci direct la leasing, ce esti director? 1900 lei nu este un salariu mare, gîndeste te că o sa ai o rată mare de plătit pe lună la bancă, si masina nouă cu ce o întretii, benzină reparatii asigurare itp astea toate costă, cea mai bună solutie o dacie la mina a doua si esti ok.

| Daniel323 a răspuns:

Las-o balta.
Masina se devalorizeaza rapid si cere bani multi pentru intretinere.

| Ineys a răspuns:

Salariu de 1900 de lei?
Ala numesti tu salariu?
Aia care au masini de 15.000 de euro au salariu cel putin 1500-2000 de euro, nu 300 de euro.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Ineys):

Hai mai taie din salariile alea, ca e plina Romania de masini de 15.000 si nu toti au salarii de 2000euro

suntserios
| suntserios a răspuns:

Fara un avans consistent, rata ta pe luna pentru un credit pe 5 ani ar fi mai mult de 50 60% salariu asa ca nu iti da nimeni

| Ineys a răspuns (pentru suntserios):

Ma refeream la persoanele alea care nu stau nemancate luni/ani de zile ca sa plateasca rata la masina. A si la alea care nu stau in 2 camere pe cale sa cada pe ei da au BMW in curte.
Cunosc eu persoane care au 3 masini dar dorm toata familia intr-o camera, ca na...

| GabiDumitrescu a răspuns:

Acum ia si repeta-ti de un milion de ori: "Nu imi permit o masina de 15.000 EUR" pana te trezesti la realitate. Bai, deci am vreo 4 prieteni care cistiga peste 1500 EUR si NICI UNUL nu are masina de 15.000 EUR! Nu, nu au de 30.000, ci niste chestii pe 4 roti care ii duc din punctul a in punctul b.

| mgtow a răspuns:

Se poate altfel daca nu iti da credit romanii care vor sa isi cumpere apartament in rate prin banca nu ar primi bani deloc. Dar 15.000€ o sa-i platesti in multi ani si dobanda etc. Mai bine ramai calator cu autobuzul - bicicleta si lucreaza printr-o tara straina apoi vi cu 30.000€ sau mai mult pentru o masina. In cazul meu in RO am de gand sa imi cumpar o masina cu banii jos valorata in max 50.000€ cand ma intorc acasa. Asa ca strang printre straini si o cumpar fara datorii

| Vladut123456 a răspuns:

Cu 1900 lei nici o masina de 1000 euro nu ai putea sa o intretii, din 19 milioane mai vrei sa platesti rata la masina sa ii faci si ei un plin pe luna+cheltuielile omenesti? Sper ca glumesti.
Daca crezi ca esti smecher ca iti vei lua masina de 15 mii de euro te inseli amarnic, ca vei fii rupt de foame ca din salariu tau nu mai ramane nimic ca platesti rata la masina si ghici ce, nu te poti plimba cu ea ca n-ai bani de benzina/motorina.
Eu zic sa te gandesti mai bine si sa te limitezi la bugetul tau, daca ai rabdare iti poti lua o masina ok cu vreo 1000 euro si o poti intretine singur.