In opinea mea Grupul VAG face masini mai bune decat FORD.Si ca motorizare recomand 1.9 TDI de la VAG, Motor ce a demonstrat ca este extrem de fiabil. Motorul asta il gasesti la VAG de la golfu 3 pana la golfu 5 deci ai din ce alege. Daca vrei ceva mai nou si cel 2.0 TDI CR e ok. Daca cauti economie este si motorul 1.4 TDI.Nu recomand motorul 2.0 TDI PD fiindca a avut probleme. Recomand 1.9 TDI pentru ca noi avem in familie 2 VW BORA 1.9 TDI AXR si nu avem probleme deloc.
El se refera la toate masinile din VAG si Ford.
Ford e american.
VAG e german.
Ford e mașina de volum VAG are și mașini premium și supercar uri chiar deci cu ce comparam de la VAG? Skoda, vw, Audi, Porsche, seat
Probabil (avand in vedere comparatia directa cu FORD ) se refera la masini normale.Deci de la VAG in comparatia asta intra VW, Seat, Skoda, Audi.Masini care dupa ce le-ai luat le poti intretine. Cred ca daca intra si Porche in ecuatie ar fi facut comparatie cu altceva.
Mulțumesc de informații.
Atunci mă îndrept spre skoda octavia 2 de 1.9 PD
Vezi sa alegi bine. 1.9 e fiabil dar evident ca pe piatia second hand cum iti este norocul.
Atat eu cat si tatal am vazut cate 4 masini 1.9 tdi in ziua in care le-am cumparat.La primele 3 am zis nu pentru ca se vedea ca erau vopsite, ambreiaju pe duca, volanta suna, frane nu prea ok, etc.Din fericire a 4 a in ambele cazuri au fost chiar ok. Evident el si-o facut toata distributia si eu am schimbat telescoape si frane dar astea mi se par schimburi normale ce le faci o data si nu mai ai treaba ani buni.
Depinde la ce perioada te referi.
Ford a scos masini cam cu probleme, mai ales la diesel, folosind intai niste pompe penibil de proaste (Bosch VP40, VP44, intalnite si pe penibele 2.5 TDI de la VAG), apoi facand niste gafe la anumite capacitati (2.0 TDDI/TDCI e nasol rau).
Dar o masina precum Ford Focus 2 sau 3, cu motorizarea 1.6 TDCI, nu are nimic de reprosat. Chiar si motorul 1.8 TDCI, incepand cu anul 2003, a fost un motor foarte zdravan.
Dar 2.0 TDCI pe Focus 2, zici ca e un ponei cu boli de caine...
La VAG, 1.9 TDI este cel mai reusit motor, in prezent au si 1.6 TDI bun, iar 2.0 TDI e ok, dar cu niste probleme costisitoare.
Dintre cele doua, cel mai bun e Opel