| gabishor17 a întrebat:

Salut, ce imi recomandati pentru o masina de 18 ani, de inceput
Bugetul pentru aceasta masina este de pana in 55000 €

Tin sa mentionez ca masina vreau sa nu fie mai veche de 2019 si sa nu aiba mai mult de 25 de mii de km

Din nou vreau conform mai mult dar si sportivitate

O alegere m-am gandit la care mai pot salta pretul este GLE 2020 450

15 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ford fiesta. Ai si versiunea RS daca vrei sport

| Panamax a răspuns:

Eu zic sa mai strangi niste bani si sa cauti ceva mai decent.Vine acum Plugusorul, daca -ti faci rost de o peruca mege sa te duci si cu Sorcova.

| G777 a răspuns:

Cla220

| Pantagruel a răspuns:

La 18 ani, in locul parintilor tai ti-as fi luat bicicleta.

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Personal, chiar daca ai banii as lua ceva second pentru primul an si mai ieftin pana te inveti cu ce inseamna o masina. Ceva maxim pana in 150 cai. Gen un golf 7 1.5 TFSI 150cp. Dupa ce te-ai invatat si esti sigur pe tine. Dupa asta vad ca in bugetul tau poti sa iti iei un Seria 3 de 250cp cu M packet si X drive de nou

| Simpatic a răspuns:

Nu recomandam masini puternice tinerilor incepatori nici foarte scumpe nici noi.
O masina mai ieftina de inceput dar in stare buna este ceea ce iti trebuie cu masini de astea de 200-300 de CP nu le vei putea stapani si vei ajunge sa schilodesti pe cineva pe viata sau sa intri in pom.
Ar trebui sa intelegi astea ca esti major, incepatorii nu au experienta si lipsa experientei la volan costa

| Sofer a răspuns:

Bmw M4, Ford Mustang GT 5.0 v8. Eu as alege mustang.

| mgtow a răspuns:

Https://youtu.be/sVSHf_wcZyQ subaru brz. 30.000€ cu 10 km 205CP 2L motor boxer aspirat din Germania mai bagi vreo 5000 - 10000 in modificari si arata fenomenal. Sau honda civic type r la 37.000€ 320CP 2L benzina mai agresiv la vedere dar merge doar trebuie puse discuri de frana la fel de mari ca alea din fata pe axul din spate si va arata excelent

| mgtow a răspuns:

Https://youtu.be/SYMKGgsz8p8 - brz are avantaju ala ca nu are turbina dar honda e rezistenta si piesele sant mai ieftine ca la subaru am vazut pe autodoc24.ro pe bune - nu cumpara din ro ca e pretul mare la masini. Germanii au masiniile noi cu 5000€ majoritatea mai iefine ca alea din ro

| Superior a răspuns:

55000E la 18 ani? Glumesti?
Cred ca si-au obosit degeaba tastele cei care ti-au recomandat, proabil e pusa la misto intrebarea.
Daca insa, e pe bune toata treaba...
Iti recomand Honda Civic 1.5 182 cai putere.
Fiabila, puternica, materiale de calitate folosite la interior.
E 22. 000E si iti ofera destule.
Alta varianta... Kia Stinger (https://www.kia.ro/modele/stinger)
E peste Volkswagen, Audi, BMW si Mercedes. Pe deasupra e mult mai fiabila si rafinata, si mai ieftina.
Tractiunea integrala face toti banii.
Insa te avertizez ca 99% iti bati joc de bani, indiferent ca dai 50. 000E pe masina sau 22. 000E cum ti-am spus.
La inceput, oricat de bun ai fost la scoala de soferi, trebuie sa o iei treptat : 80, apoi 100, 140, 170, 200, 230, etc.
Prin Romania mai ales, nu ai ce face cu o masina mai puternica de 200 cai.
Orice peste inseamna o cheltuiala complet inutila pe reprezentanta, carburant si reparatii.
La inceput mai bine stai in banca ta si iti cumperi ceva SH in loc sa-ti bati joc de bani.
Sa nu uit, sportivitate poti obtine si cu 140 de cai.
Iti sugerez ca prin sportivitate sa intelegi suspensia rigida si servodirectia lina, nu viteza. Viteza e cea care a dus la multe decese in randul celor de varsta ta, si a altor oameni ghinionisti care s-au aflat acolo la momentul nepotrivit.

| gabishor17 explică (pentru Pantagruel):

De ce?

| Pantagruel a răspuns (pentru gabishor17):

Pentru ca e mai sanatos, mai sigur, mai frumos, mai cool, mai poetic, mai rapid, mai eficient, mai economa, mai eco si ma opresc aici.

Ce e moda asta cu masini la 18 ani? Uitati draq sa mergeti deodata la varsta asta?

| gabishor17 explică (pentru Pantagruel):

Vorbesti mult si prost,:daca tu ti ai luar bicicleta f bine

| Pantagruel a răspuns (pentru gabishor17):

Da, ma bucur cand pot lasa masina acasa pentru a merge pe jos sau cu bicicleta.
Dar cand vei folosi masina aia si la altceva, nu doar seara la o tura cu muzica blana, vei intelege.

| gabishor17 explică:

Da, multumesc de raspunsuri, pana la urma mi am luat un golf 8 pentru oras si un audi r8 2016 v10 spyder