| Levi123 a întrebat:

Salut,ce parere aveti de piesele aftermarket?

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Depinde... ce piesa si ce masina.
nu mi as lua niciodata piesele de la distributie sau placute si discuri de frana spre exemplu after market, un filtru de aer poate.

| KovacsB a răspuns:

Sunt vreo 50 de marci diferite de calitati diferite.Ca idee VAG,BMW, Mercedes etc nu fabrica bucse, filtre sau curele, au contracte cu diferiti producatori. Daca cumperi de la producatorul respectiv sunt sanse sa obtii calitate buna. Termostatul l-am cumparat Mahle si avea pe el semnul VW sters dar inca se mai cunostea in lumina, la fel cuplajul elastic la cardan original costa 1700 lei l-am luat cu 750 Lemforder cu semnul de VW sters etc..De exemplu discurile si placutele Brembo gaurite sau cu striatii costa mai mult decat cele originale deoarece sunt de performanta.Mecanicii in general stiu ce piese sunt ok si ce nu, care sunt contrafacute etc.Fiecare meserie are secretele ei.

| Levi123 explică (pentru suntserios):

Nici contitech?

| Levi123 explică (pentru KovacsB):

Am inteles, ce spui de textar sau sachs sunt marci bune pentru vw?

| KovacsB a răspuns (pentru Levi123):

Frane doar ATE, bucse Lemforder, amortizoare si ambreiaj sachs sunt ok

| KovacsB a răspuns:

Mi s-a rupt odata cureaua de accesorii in Italia pe la Padova si am oprit la un magazin si am luat Contitech Made in Romania, cand am ajuns in tara am luat una ca sa am de rezerva si era
Contitech Made in Italy rolling on the floor

| KovacsB a răspuns:

Filtre pun in general Purflux, Knecht sau Hengst.multi le lauda pe cele de la Man, dar cand am avut Mercedes veneau doar niste mizerii cu garnituri de carton iar originalele aveau garnitura de cauciuc.

| siriusblack98 a răspuns:

Depinde sa stii. Unele piese pe unele masini nu sunt ok deloc decat cele originale dar majoritatea pieselor sunt ok, in special Contitech. Inainte si Bosch erau bune dar a scazut rau calitatea.