Din moment ce permisul este fals, rezultă că nu a fost emis de autorități. Și atunci despre ce sală și traseu vorbești? Crezi că se organizează niște examene paralele pentru obținerea de permise false?
Și oricum, un permis fals se poate detecta imediat, pentru că nu apare în sistem. Deci termină cu tâmpeniile și nu-ți risca viața și libertatea ta și viețile unor nevinovați.
Cei care isi cumpara permise de conducere false nu detin permise de conducere, pentru ca falsul poate avea doar rol de recuzita.
Conducerea cu un permis fals inseamna probabil puscarie, adunand cel putin doua infractiuni: conducere fara permis si uz de fals.
Cei care dau sala si orasul devin posesori de permis legal, nu fals. Daca platesc instructorul sau mai stiu eu pe cine, asta nu le transforma permisul intr-un fals, atat timp cat promoveaza examenele cu actele in regula, pe aptitudinile lor.
Ma suna intr-o seara o cunostinta sa ma intrebe, daca sa isi cumpere permis cu 300 lire (toate categoriile), si ma intreaba dacae 'safe'. ii explic ca nu e deloc safe.
Asa iti explic si tie.
1. Pe fiecare permis exista un cod unic (cnp) incepand cu judetu in care ai dat de permis
2. Pe verso, ai un cod de bare care diferita de la permis la permis
3.Acele coduri sunt inscrise in baza de date a politie
4. Chiar si cand schimbi permisu ( dai de o alta categorie, gen, ai doar B, si dai de C, sau de D, ori de oricare alta categorie)
Ti se schimba codurile pe permis. Spun asta din experienta, sunt in scoala de soferi, mai imi trebuie decat remorca si am luat toate gradele (in afara de motocicleta)
Ce intrebare copilareasca...
Pai acei naivi cumpara permise tocmai pentru ca nu sunt in stare sa treaca sala sau traseul!
Ce nu stiu acestia naivi este ca permisele "originale" se inregistreaza intr-o baza de date si astfel se verifica soferul cand este oprit de politist; ei cumpara un permis fals adica un plastic scump care nu are nicio valoare pentru ca nu devii si inregistrat in acea baza de date!
Pentru ce sa mai dea sala si orasul daca au permisul in mână?
Esti copil?
Oricum la prima verificare, pe calculator, se va afla ca e fals. Nu apare inregistrat la Politie.
anonim_4396 întreabă: