| Nikezor a întrebat:

Salut, ceva recomandari pentru
leduri faza lunga plug and play (daca exista) pentru un golf 4? Ce trebuie sa am in vedere pentru a instala asa ceva ( in afara de talon pa)

4 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Sa ai in vedere in primul rand faruri aftermarket cu lupe. https://www.wrt-parts.ro/......produs.php
In al doilea rand, o metoda de a etansa farul in spatele becului, pentru ca nu va mai incapea capacul original, din cauza coolerului de pe spatele ledului.
Mai ia in calcul si faptul ca ledurile in multe cazuri sunt mai slabe decat halogenele originale, iar durata lor de viata e intre 30 de zile si un an.

| relian a răspuns:

Intra pe Youtube si cauta video,o sa vezi acolo ce leduri,daca incap sau nu in farul tau,ori trebuie sa faci ceva modificari.

Asa leduri sunt de toate neamurile de la cativa dolari pana la sute,deci conteaza si de c e bani cumperi.
Cei mai multi recomanda si balastru,plus module pentru ca masina sa nu sesizeze si sa iti apara la bord mais tiu eu ce luminite de craciun.

Am vazut,multi au pus leduri asa simple,fara balastru,iar daca te uiti in oglinda si este in spatele tau vezi cum luminile lui flikare,pilpiie.
Sint leduri care se potrivesc exact in locul becului de la farul tau si care incap in far fara probleme.
Sint si becuri cu balstru si cu modul f subtiri care incap si alea in far.
Ce am inteles,este ca ledurile astea se incalzesc f tare,de aia majoritatea din ele au ventilator in el bagat,iar unia au zis ca se aude uneori cu se invirt alea,le auzi daca esti afara.

Si eu am vrut sa pun leduri, dar ma lasa-i pagubas, nu este chiar asa cum arata ei in reclama, adica ca vai mama mama ce lumina face.

Plus de asta cele iftine or sa se arda rapid, asta sigur, ca de aia si costa putin.Lumina face mai multa ca halogenu, si este alba, dar nu e de 15 ori cit zic ei laughing de 5 ori,e vraja marii.

Xenon ar fi mai ieftin,dar la fel ai nevoie de balastru si module.
Problema este ca faru halogen are becul dus tocmai in spate,tot faru are acea oglinda care da lumina,o duce in anumiti parametri.

Faru xenon sau led este altfel,are gernul ala de lupa ori ce-o fi ala si este tocmai in fata farului.
Sint si faruri halogen cu lupa, daca ai avea asa ceva poate ar fi ceva mai bine, zic si eu.

Oricum la cit umbli noaptea cu masina, nu stiu daca merita.
Acu ca ma uitai la becurile astea imi vin reclame intruna pe PC. Becuri bune si cu tot ce trebuie sa functioneze bine, led ori xenon, costa undeva la vreo 80-120 dolari asta doara 2 becuri cate unu pentru fiecare far si-l pui la low nu la faza lunga, acolo nici nu pui, nu folosesti mai deloc faza lunga.

De talon, nu stiu ce zic aia in RO, ca de te vede cineva sigur stie ca becurile alea nu-s puse din fabrica.Astia ce vind becurile astea nici nu zic ca ar fi legale laughing desi lumini bune ar fi fost ceva obligatoriu sa fie puse din fabrica, pentru ca asta tine de siguranta circulatiei, a oamenilor.
Nu inteleg de ce legile nu-i obliga acum pe fabricianti sa puna doara xenon si leduri, asa ar fi trebuit sai oblige.De lumina buna ai nevoie,este ceva absolut necesar.
Becurile astea halogen zici ca ai iesit cu luminarea laughing uneori daca iese un om pe lateralul drumului nici nu apuci sa-l vezi,asa de proaste sunt.
Dar asta e, pune si tu becuri asa fara sa te duci nicaeri sa intrebi ceva, pui becurile, mergi daca teo opri careva si te ia rost, ma refer politia, spui ca nu ai stiut.
Unde sunt eu pot sa pun si becuri de OZN laughing numa lumina sa fie.De asta America e america si restul lumii este restul lumii, pentru ca astia stiu sa faca bani.
Uite si tu in UE ce legi idioate sunt. Daca tu pui bec led sau xenon, cu cei derajeaza pe ei? Ba e si mai bine ca tu vezi mai bine noaptea, ai putea evita accidente etc.
In plus statu ar avea de cistigat, orice se vinde statu percepe taxe corect? De vinde bcuri la greu statu aduca bani, putin dar la fiecare chestie se stringe.
Si cate de astea ar mai fi.In America cum zic faci ce vrei la masina fara sa te duci nicaeri, fara sa ceri aprobarea nimanui laughing

| ywar a răspuns:

Din cate stiu eu sunt cam ilegale. Daca te prinde politia te cam beleste.

| DaniellsJack a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Bravo!
Bine punctat.
Bafta?