| denisTiky a întrebat:

Salut, cine ma poate ajuta si pe mine in legatura cu izolarea unei caroserii. Cu ce se dă pe la colturi, unde se îmbina tablele sau unde au fost facute suduri? Puteti sa-mi recomandati ceva bun va rog? Tin sa precizez ca este vorba despre o caroserie de patrol y60 care va urma sa mearga la offroad deci va primi zgarieturi/lovituri/noroi, asadar am nevoie de ceva rezistent.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Mastic se foloseste, in colturi, pliuri, si alte zone de genul.
Sunt foarte foarte multe variante de mastic, cam asa:
-pensulabil
-pulverizabil
-cordoane
-la tub.
Profesionist iese daca folosesti la tub (se pune in pistol din ala folosit la silicon) si pulverizabil.
Cordoane nu am mai vazut de mult, se foloseau la Dacia 1300/1310 la imbinarile aripilor fata.
Pensulabilul e bun, eu folosesc unul cu pulbere de aluminiu peste suduri, am lucrari proprii de 6 ani, am vopsit peste el vopsea metalizata si lac, si nu a sarit nici macar lacul, e foarte ok produsul. Se intareste in cateva minute de la aplicare.
Alea la tub se intareau foarte greu.
Cele pulverizabile nu m-au impresionat, mi se pare ca aduna condens sub ele. Mai bine folosesti pensulabil pe suduri, apoi aplici un grund anticoroziv bun, iar pe suprafetele mari, insonorizant fara mastic.

9 răspunsuri:
| RxTx a răspuns:

Merginsinplateste la un srrvice auto
Ptncantrebuie sa maintraiasca si altii
Gen lan AUTO CLUB ROMÂN
ACR acolo sunt multi copiincare de foame au dat la o scoala profesionala
Asa ca da si tu cubuc la copii care muncesc acolo
Sa vezi ca iti fac masina de nota 10
Ei or sa iși dea silința să te ajute dacă tu le dai de un sandwich cu kaizer asa o masa gen 50 lei spaga in total la 2 copii dinaia care il ajuta pe mester
Pe tinichigiu

Ca de fapt mesterul nu merita nimic
Si multa lume iinda lui bidoane de vin de 20 litri
Chestii spagi ciubucuri
Pe când copiincare chiar fac munca asta in realitate pe stomacul gol
Ei nu primesc nimic nimic in marea majoritate a cazurilor
Nici macar la masa nu ii cheama ci ii izgonesc chiar dacă ei au făcut absolut toată munca iar tinichigiul de acolo nu a pus mâna pe nimic nimic nimic.

| denisTiky explică (pentru RxTx):

Daca imi spui un mastic de ăsta cum am eu nevoie iti promit ca merg la copiii din spatele ACR si le dau niste sandwich uri cu kaiser eventual o sa adopt câțiva din ei. Si dupa ce mi termin caroseria si o pun inapoi in functiune, ii leg dupa patrol pe toti mesterii aia de ziceai ca izgonesc copilasii care au muncit cu stomacul gol si ii trag dupa mine la o plimbare prin padure, iti promit asta?

| RxTx a răspuns:

Pe scurt se curață suprafețele respective se degreseaza cu benzina apoi se da cu deruginol se lasa sa se usuce iar se da cu derugunol
Apoi iar se lasa sa se ucuce
Apoi se da cu grund anti voroziv
Poti sa dai un strat sa lasi 24 ore sa se usuce mai dai un strat.
Mergi la un magazin de piese auto si afli ce se mai foloseste pentru ca eu nu iti pot spune o marca anune ca au trecut 23 ani de cand eu nu mai m-am atins de astea.

| RxTx a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Felicitari asa e

Intr-un fel din cauza asta merge Romania prost si la multi oameni nu ajung bani pentru că cei ce au bani sunt wtât de zgârciți în cât nu oferă și altora posibilitatea să își câștige și ei o pâine din muncă cinstită!

| denisTiky explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Se poate da si peste vopsea, sau trebuie curatat pana la tabla inainte?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru denisTiky):

Se poate da peste vopsea, dar recomand sa fie matuita inainte, iar inainte de aplicare, sa degresezi.
Cred ca din asta am eu: https://www.depozituldeaccesorii.com/......iniu-sinto

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru RxTx):

Sa ai pofta la kaizerul ala laughing

Ia ru spam si bloc ca ești zgârcit de nu știu cum de nu te-a înghițit pământul pâmă la varsta asta
Si sa nu te miri de ce o s traiesti înconjurat numai de oameni ca tine serviti de indieni africani si asiatici.