Întrebare recomandată | Frank51 a întrebat:

Daca imi cumpar o masina full electrica ce avantaje am si de ce taxe sunt scutit? Din cate am inteles statul ofera un fel de refund, nu stiu daca si aici in Romania.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Statul roman ofera un voucher de 10. 000euro la achizitia unei masini electrice.
esti scutit de impozit si in B de taxa de parcare in parcarile publice si cam atat

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Problema e, in Romania, unde o incarci? Ai o autonomie de cca 500 km, dupa care tebuie s-o pui la incarcat. Nu stiu cate prize speciale sunt in Romania, dar inclin sa cred ca nu mai multe decat degetele de la maini. Daca o bagi in priza de acasa, dureaza o zi intreaga s-o incarci. Plus ca iti sare factura de la curent pana la cer.
In Germania sunt prize speciale pana si in parcarea de la Kaufland iar incarcarea este (inca) gratuita.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru ardnaxur1961):

Sunt peste 100 de stații în spatii publice numai în București. Asta pe lângă companiile private care le oferă doar angajaților.

Și nu, factura la curent acasă nu te va costa mai mult decât 1 plin de benzina

| Frank51 explică (pentru suntserios):

Eu zic ca este o oportunitate de care ar trebui sa profitam. 25-30.000 costa o masina electrica, minus cei 10.000, minus banii pe care ii dai pe combustibil, minus alte avantaje, suma aceea tinde spre 10.000 de euro. Practic scoti din buzunar 10.000 euro pentru o masina full electrica nou nouta.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Frank51):

Asa e, doar ca momentan îți mai trebuie o mașină pe lângă. În marile orașe te descurci, îți faci o 0riza dacă stai la casa și aia e. Dar în afara oraselor...

| Rapidauto a răspuns (pentru ardnaxur1961):

In Timisoara si in Arad exista locuri de incarcare, nu stiu despre celelalte orase. Dar aici la noi este exact cum ai spus tu in parcarile Kaufland!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti da statul 10k euro si nu platesti impozit