| Pelo09 a întrebat:

Salut! Dețin o Skoda Fabia 1.2 HTP 2008 BBM cod, și vă întreb, am mers cu ea cei drept mai forjat. Zona muntoasa peste 3500 turație. Iar săracă, a cedat, misfire cilindru 3, ia fiind doar in 3 cilindri, întrebarea e.Ce ar putea fi, tester zie P0303 de cilindru, test de compresie zice 0.
Dacă ați întâmpinat și voi ceva asemănător, cam care ar fi costurile, să-mi vând casă?????????‍♂️ Ar merita?
P.S, nu sunt din zona muntoasa, ci mă lăsat aici, chiar în perioada asta. Și parcă ar trebui sa ajung și acasă. ????????‍♂️????????‍♂️

5 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Cazan din 2008? Mai bine o dai la remat.

| KovacsB a răspuns:

Daca test de compresie zice 0 posibil sa ai segmentii rupti, cel mai bine ar fi sa pui alt motor, reparatia unui motor sh ori se face profi ori deloc, iar profi costa de 3 ori mai mult decat un motor sh de 300E.

| Konkistador a răspuns:

I-ai spart motorul vărule, sună platforma să te ia acasă și decizi pe drum dacă iei motor din dezmembrări să-l schimbi sau o dezmembrezi să vinzi piese, sau ce vrei tu să faci cu ea.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Fiind motor pe benzina, nu trebuie sa-ti vinzi casa pentru a-i reface compresia.
Pentru compresie ai nevoie de pistoane bune, segmenti ok, cilindri "fini" si supape 'corecte'.
Daca ti-a cazut compresia brusc, doar pe un piston, ori a crapat pistonul sau vreun segment, ori, cel mai probabil, s-a dus o supapa, adica a crapat sau s-a indoit/blocat, si nu mai inchide. O ureche mai de mecanic ar putea sa-si dea seama daca e supapa de admisie sau de evacuare, ascultand eventualele rateuri.
Vestea buna este ca un motor pe benzina poate fi reconditionat uneori si in buget de 2000-3000 de lei, cu tot cu manopera, iar dupa reconditionare va merge mai bine decat inainte sa se strice.

Cat despre problema: nu muntele ti-a stricat masina, ci mai degraba varsta, uleiul prost (daca ai pus cumva 10w40/15w40), poate si drumurile scurte. Motoarele mici oricum duc un numar mic de kilometri, in comparatie cu cele de la 1.4 in sus, in 4 pistoane, care merg mai relaxate.