| Ionut_Bogdan_1999_OFMU a întrebat:

Salut, dețin un autoturism Volkswagen Golf 6 2.0 TDI 110 Cp 2009, am cumparat-o anul trecut din Austria, as vrea sa stiu la cat timp trebuie schimbata distributia? Din ce am vazut in cartea service fostul proprietar a schimbat-o in anul 2017 mai exact la 173, 342 km si acum masina are aproape 216.000 km, cam cat tine o curea de distributie la acest model? Dau Fundă.

Răspuns Câştigător
| mgtow a răspuns:

La 30 000km e bine, preventiv mai ales nu costa mult cureaua nici mana de lucru. Asa recomanda un mecanic de la Renault unele tin 60 000km dar 30k se fac in aprox 3 ani deci nu e mare scofala

8 răspunsuri:
| xerxes1 a răspuns:

La modelul tau se schimba la 180.000 km.

| Simpatic a răspuns:

Daca intr-adevar a fost schimbata la 173k km, fiind distributie pe lant o schimbi dupa parcurgerea a zeci de mii de km happy deci nu mi-as face probleme ca ai sa ai masina suficient cat sa schimbi distributia doar daca nu cumva faci rute dese luna de luna in afara tarii altfel e greu sa ajungi sa o schimbi din nou.
Nu stiu in schimb (eu asa as proceda) daca se poate verifica distributia ta ca sa se poata vedea daca totul este ok.

| Ionut_Bogdan_1999_OFMU explică (pentru Simpatic):

Distributia e pe curea...

| xerxes1 a răspuns (pentru xerxes1):

La a mea se schimba la fiecare 210.000 este tot Vag 2.0 diesel.
Cei care au carute le pot schimba la 30.000. rolling on the floor

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Eu am masina cu acelasi tip de motor (2.0 TDI CR 143cp) si o schimb tot la 60. 000km. Oricum se spune ca trebuie schimbata si pompa de apa o data cu ea. Amu, nu zic ca e gresit sa o lasi mai mult mai ales daca scrie asa si in carte dar mai bine sigur decat sa iti para rau. Personal, in locul tau as schimbao la 235. 000km + pompa apa si asa chiar nu mai ai nici un stres pana la 300. 000km.

| Simpatic a răspuns (pentru Ionut_Bogdan_1999_OFMU):

Pacat ca astia la diesel folosesc distributie pe curea, am intalnit destule masini pe benzina cu distributie pe lant, ciudat nu!?
Daca e pe curea se schimba pe la 60.000 km nu la peste 100k km cum spuneam mai sus crezand ca e pe lant.

| Panamax a răspuns:

Exista o carte service si niste recomandari ale producatorului.
Vad ca pe aici exista tot felul de ametitj care recomanda sa schimbi cureaua de distributie ba la 30.000 ba la 60.000.
Fabricantul recomanda pentru motoarele CBDC, CFFD fabricate inainte de 2009 schimbul la 180.000 km si cele dupa 2009 la 210.000.

| Sofer a răspuns:

Service-ul unde merg eu ma sfătuit sa schimb distribuția la 5 ani sau 90.000 km dacă ii fac în 5 ani. Eu am 50.000 km pe o mașină cu distribuția care are aproape 6 ani și urmează sa o schimb sa nu am surprize.