Alcoolemia de 0, 10 mg/l înseamnă că o persoană are o parte de alcool pur la 10.000 de părţi de sânge. Până la o anumită limită, alcoolemia este sancționată cu amendă, dar riști să-ți pierzi și permisul. O alcolemie de până la 0, 40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancţionează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni.
Ce e peste intră la dosar penal. Așa că şoferii care sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0, 40 g/l alcool pur în aerul expirat (minimum 0, 80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.
Sursa: playtech.ro
Salut! Cănd ai 0, 40 mg/l alcool pur in aerul expirat se sancționează cu amendă de la 21 la 50 de puncte și suspendarea permisului pentru 6 luni. Ce e peste intră la dosar penal. Este imposibil să se suspende permisul pentru 0, 018 mg/l.
Legal da pentru că în mod oficial la noi în România toleranța pentru alcool este zero la volan. Știu că citisem ceva că în nu știu ce țară maximul este de 0, 40mg ca să scapi fără penalități. Adică ăia au voie vreo 4 beri la doză și nu pățesc nimic.
Zi mersi ca nu o fost peste 20, ca til lua pe 6. Data viitoare poate te duce capul si nu bei inainte sa te dai cu masina
Tu esti dintre aia care omoara omul si dupa vrei sa scapi basma curata fara mustrari de constiinta, se numesc psihopati oamenii de genul.
Sper sa fie o gluma de la un troll intrebarea.
Este corect sa conduci sub influenta bauturilor alcoolice? Eu v-as lua permisul definitiv.
Codul Rutier aflat în prezent în vigoare prevede că toţi şoferii depistaţi cu o alcoolemie de până la 0, 40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat să primească suspendarea permisului timp de şase luni şi o amendă care poate varia de la 21 la 50 de puncte. Mai mult, dacă depăşiţi această limită, încep şi problemele penale. Astfel, dacă alcoolemia este mai mare de 0, 40 g/l alcool pur în aerul expirat şoferii riscă între unu şi cinci ani de închisoare sau pot primi o amendă penală usturătoare.
Ti se pare mult 3 luni fara permis pentru faptul ca ai fost prins baut la volan? Mie mi se pare de bun simt, si chiar daca ar fi fost 6 luni, tot as fi lasat capul jos de rusine, nu as face pe smardoiul ca mi se face o nedreptate.
Nu a fost autocorectorul, psihopati sunt oamenii care nu simt empatie fata de altii si nu le pasa de nimic, daca iti pasa cat de putin de cei din jurul tau, nu te urcai la volan.
Daca simti ca ceea ce spun despre tine nu este corect inseamna ca regreti si ca iti pare rau, asta e primul pas ca sa inveti din greseala asta si sa nu o mai repeti.
Atentie! Legea spune ca pana la 0, 40, nu doar 0, 40.
Redau: "Conducătorului de autovehicul sau tramvai, testat cu un mijloc tehnic certificat sau cu un mijloc tehnic omologat și verificat metrologic, i se reține permisul de conducere dacă valoarea concentrației este de cel mult 0, 40 mg/l alcool pur în aerul expirat,..."
Si au schimbat ăștia de la politie alcoolmetru? Cum de ti a ieșit cu 3 zecimale ca pana acum aparatele aratau maxim 2
Poate a gresit politistul, sa fiu sincer e prima data. nu prea stiu
Vorbeam de lup si lupul la usa...
Barbatii: "noi conducem mai bine decat femeile"
Tot barbatii cateva minute mai tarziu: "Buna TPU! M-am urcat baut la volan si mi-a fost retinut permisul"
0,018? Cam ce ai băut? Apropo, sfat amatorilor, în luna Decembrie se fac cele mai multe controale, mai ales în timpul sărbătorilor. Dacă chiar ai avut 0, 018 păi asta înseamnă 250 ml de bere slabă în alcool, băută dimineața și cu test făcut spre seară. Și-au făcut polițiștii norma cu tine
Păi femeile conduc ca niște găini amețite și când nu consumă alcool. Chiar acum 2 săptămâni am văzut una cum mergea invers pe sens unic, sau chiar înainte de Ajunul Crăciunului o deșteaptă a oprit în mijlocul stației de autobuz și a început să de-a mesaje în timp ce autobuzul si călătorii așteptau în spate.
Constantin_Serbanescu_1979 întreabă: