| RazvanC28 a întrebat:

Este corect sa mi se retina permisul de conducere pe 90 de zile, in cazul in care am alcoolemie 0, 018, expirat pur?

Răspuns Câştigător
| Adrian5575 a răspuns:

Alcoolemia de 0, 10 mg/l înseamnă că o persoană are o parte de alcool pur la 10.000 de părţi de sânge. Până la o anumită limită, alcoolemia este sancționată cu amendă, dar riști să-ți pierzi și permisul. O alcolemie de până la 0, 40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancţionează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni.

Ce e peste intră la dosar penal. Așa că şoferii care sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0, 40 g/l alcool pur în aerul expirat (minimum 0, 80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.
Sursa: playtech.ro

26 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Da mă, ai încălcat legea, ciuciu permis.

| AdiIRM a răspuns:

Salut! Cănd ai 0, 40 mg/l alcool pur in aerul expirat se sancționează cu amendă de la 21 la 50 de puncte și suspendarea permisului pentru 6 luni. Ce e peste intră la dosar penal. Este imposibil să se suspende permisul pentru 0, 018 mg/l.

| siriusblack98 a răspuns:

Legal da pentru că în mod oficial la noi în România toleranța pentru alcool este zero la volan. Știu că citisem ceva că în nu știu ce țară maximul este de 0, 40mg ca să scapi fără penalități. Adică ăia au voie vreo 4 beri la doză și nu pățesc nimic.

| Wr3nch a răspuns:

Zi mersi ca nu o fost peste 20, ca til lua pe 6. Data viitoare poate te duce capul si nu bei inainte sa te dai cu masinalaughing

| Frank51 a răspuns:

Tu esti dintre aia care omoara omul si dupa vrei sa scapi basma curata fara mustrari de constiinta, se numesc psihopati oamenii de genul.

Sper sa fie o gluma de la un troll intrebarea.

| Yuoia a răspuns:

Este corect sa conduci sub influenta bauturilor alcoolice? Eu v-as lua permisul definitiv.

| RazvanC28 explică (pentru Frank51):

Faza e ca eram lucid, (realizam ce faceam) si nu, nu vreau sa fiu judecat pentru ca nu eram in coma alcolica, precum pretinzi."psihopat", realizezi ce scrii? sau era " autocorectorul"? si nu am zis ca vreau sa scap "basma curata", imi asum ce am facut.

| RazvanC28 explică (pentru Yuoia):

Perfect de acord, nu sunt de acord cu cindusul sub influenta bauturilor alcolice, dar am impresia ca unii nu intelegeti ce inseamna de fapt (0, 018) si ca idee, nu am iesit cu masina in mijlocul populatiei.

| RazvanC28 explică (pentru Wr3nch):

Nu eram in coma alcoolica, asa ca pentru cultura ta!

| RazvanC28 explică (pentru Catrice):

Mda, "m-ai lamurit"

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Codul Rutier aflat în prezent în vigoare prevede că toţi şoferii depistaţi cu o alcoolemie de până la 0, 40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat să primească suspendarea permisului timp de şase luni şi o amendă care poate varia de la 21 la 50 de puncte. Mai mult, dacă depăşiţi această limită, încep şi problemele penale. Astfel, dacă alcoolemia este mai mare de 0, 40 g/l alcool pur în aerul expirat şoferii riscă între unu şi cinci ani de închisoare sau pot primi o amendă penală usturătoare.

| Frank51 a răspuns (pentru RazvanC28):

Ti se pare mult 3 luni fara permis pentru faptul ca ai fost prins baut la volan? Mie mi se pare de bun simt, si chiar daca ar fi fost 6 luni, tot as fi lasat capul jos de rusine, nu as face pe smardoiul ca mi se face o nedreptate.

Nu a fost autocorectorul, psihopati sunt oamenii care nu simt empatie fata de altii si nu le pasa de nimic, daca iti pasa cat de putin de cei din jurul tau, nu te urcai la volan.

Daca simti ca ceea ce spun despre tine nu este corect inseamna ca regreti si ca iti pare rau, asta e primul pas ca sa inveti din greseala asta si sa nu o mai repeti.

| Yuoia a răspuns (pentru RazvanC28):

Toti intelegem ce este alcoolemia de 18 ‰ Destul de mare.
Si nu cred ca politia te-a depistat in curte. Erai pe drum public, deci pericol public.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru AdiIRM):

Atentie! Legea spune ca pana la 0, 40, nu doar 0, 40.
Redau: "Conducătorului de autovehicul sau tramvai, testat cu un mijloc tehnic certificat sau cu un mijloc tehnic omologat și verificat metrologic, i se reține permisul de conducere dacă valoarea concentrației este de cel mult 0, 40 mg/l alcool pur în aerul expirat,..."

| RazvanC28 explică (pentru Frank51):

Nu fac pe smardoiul, nici revoltat nu sunt, doar o mica nelamurire cu privinta ca aveam alcoolemie unui pahar de maxim 250ml, asta a fost. (imi asum, sunt vinovat), nu caut nod in papura.

| Catrice a răspuns (pentru RazvanC28):

Ah,da,poti merge la poliție sa dai "o atenție" să-ți recuperezi permisul daca zici că ești nevinovat.

| RazvanC28 explică (pentru RazvanC28):

Si ca idee, am si dormit vreo 5 ore, asta fiind pe la 9 dim si am iesit cu masina pe la 17 seara, de atunci nu mai bausem

suntserios
| suntserios a răspuns:

Si au schimbat ăștia de la politie alcoolmetru? Cum de ti a ieșit cu 3 zecimale ca pana acum aparatele aratau maxim 2

| RazvanC28 explică (pentru suntserios):

Asa imi scrie si in proces =)

| RazvanC28 explică (pentru suntserios):

Poate a gresit politistul, sa fiu sincer e prima data. nu prea stiu

| Frank51 a răspuns (pentru RazvanC28):

Dupa logica asta, un violator trebuie sa aiba pedeapsa mai mica pentru ca i-a bagat doar capul.

| OFQuestions a răspuns:

Da.

| OFQuestions a răspuns:

Vorbeam de lup si lupul la usa...

Barbatii: "noi conducem mai bine decat femeile"
Tot barbatii cateva minute mai tarziu: "Buna TPU! M-am urcat baut la volan si mi-a fost retinut permisul"

| geoor a răspuns:

0,018? Cam ce ai băut? Apropo, sfat amatorilor, în luna Decembrie se fac cele mai multe controale, mai ales în timpul sărbătorilor. Dacă chiar ai avut 0, 018 păi asta înseamnă 250 ml de bere slabă în alcool, băută dimineața și cu test făcut spre seară. Și-au făcut polițiștii norma cu tine

| geoor a răspuns (pentru OFQuestions):

Păi femeile conduc ca niște găini amețite și când nu consumă alcool. Chiar acum 2 săptămâni am văzut una cum mergea invers pe sens unic, sau chiar înainte de Ajunul Crăciunului o deșteaptă a oprit în mijlocul stației de autobuz și a început să de-a mesaje în timp ce autobuzul si călătorii așteptau în spate.

| Queiros1906 a răspuns:

Ce bun e vinu ioane