| 423423rw a întrebat:

Salut! Imi explica si mie va rog o chestie? Vreau sa-mi iau un ktm 300 EXC TPI. Pe siteul ATVROM, aceasta motocicleta costă 9632 EURO. Pe AUTOVIT, am gasit exact aceeasi motocicleta (si multe altele de la persoana respectiva) care au 1 km făcut si sunt vandute cu 8150EURO. Nu pot sa inteleg șpilul ăsta. Ce are de castigat acel om care le cumpara la mana 1 si le vinde mult mai ieftin? Ma poate lamuri cineva va rog?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Daca o marfa a fost deja folosita (chiar si doar 1Km), atunci pretul poate scadea.
In acest caz, se pare, cineva a platit diferenta de 1k euro prntru 1Km folosinta. big grin

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Fiecare firma are adaosul comercial propriu si astfel variaza preturile.
Si tu, daca vrei sa cumperi o marfa la o pravalie, pretul pentru acelasi produs poate sa difere fata de alta pravalie.

| 423423rw explică (pentru Bula):

Dar firma respectiva ia produsul tot de la producator, iar producatorul dă acel motocross cu 9.6k euro. Asta nu inteleg.

Daca intru pe de exemplu pe siteul oficial Ktm, nu imi arata nici un pret la nici un motor. Ma pune sa caut un dealer. De ce ma pune sa caut un dealer? De ce nu le vand direct ei?

Bula
| Bula a răspuns (pentru 423423rw):

Fiindca re-vanzatorii (dealer-ii) au contract de livrare cu producatorul si fiecare isi negociaza pretul de cumparare in functie de cantitate, vechimea relatiei etc.
Acel pret a producatorului este secret comercial.

AHAAAAA! SECRET COMERCIAL. Deci o motocicleta pe care o da un dealer cu 9.4k euro, de fapt, poate avea pretul de 7k euro, dar producatoru isi pune capac. Asta inseamna ca dealerii stiu adevaratul pret. Ideea e in felul urmator. ATVROM este un dealer. Da motociclete cu 0 km la mana 1. Pe AUTOVIT sunt oameni care le cumpara, le fac 1km si le vand cu 1 sau 2k euro mai putin. Asta nu inteleg eu. De ce fac asta? Ce au de castigat? Care e spilul? Pe de asupra, mai si emit garantie pe motocicleta.

Uite. https://www.autovit.ro/anunt/ktm-300-exc-tpi-ID7GYM9w.html
Tine un link ca sa intelegi la ce ma refer.

Ti-am dat funda, dar explica-mi te rog. De ce sfinte pateu cineva ar de 1k euro ca sa mearga cu o trosconeta 1km. N are sens.

Bula

"Caile Domnului (si a intereselor) sunt nebanuite". big grin

Poti dezvolta te rog mult? Creierul meu este atrofiat de cand m-a scapat mama din brate si am cazut in cap. Nu face sens nimic. Nu inteleg. De ce ar face asta?

Bula

Sunt diferite artificii de vanzare.
Poate fi asemanator cu "Licitatiile publice": vreau un pret pe contract si mai aduc 2 "oferte" mai scumpe. Gata, am si castigat licitatia, la pretul dorit de mine!
Poate asa sunt si distribuitorii: unul doreste sa vanda la un pret si mai expune 1-2 oferte mai scumpe. Lumea va cumpara produsul la pretul dorit de vanzator (nu la cele fictive).

Da, are sens ce zici, dar iti dai seama ca in cazul meu nu este asa. Ai vazut si tu anuntul ala de pa autovit. Adica iau o motocicleta si o pun la 8k euro (pret care imi convine mie cel mai tare), dupa care mai vin cu inca 2 motociclete pe care le pun la 9k euro. Automat, lumea o ia pe aia la 8k euro si imi face mie jocul. Ideea e ca aici e diferit. Motocicleta aia a fost cumparata, i s-a facut un singur kilometru, i-a scazut pretul cu vreo 2k euro instant, dupa care o vinde. Asta nu inteleg eu. Care e logica aici?

Am cautat pe google. Motocicleta aia e 9.9k euro. Parlitu asta o da cu 8.1k euro. Iti zic eu ca nu se cunoaste ăsta cu baietii de la ktm ca sa cumpere de la ei cu 6k euro motoru si dupa sa l vanda cu 8.1k. Si sa zicem ca i-ar cunoaste. De ce pateu i-a mai facut acel kilometru si nu l-a lasat sa fie brand new?

Bula

Angajeaza niste detectivi particulari, sa afle detalii. happy
Poate vor costa mai mult decat motocicleta, dar macar ramai cu sufletul impacat. big grin

Pai is niste chestii aci man pe care trebuie sa le stiu. happy