| Skrillex123 a întrebat:

Salut, in curand dau traseul (pentru a doua oara) si azi am avut o sedinta de condus si eu as vrea sa stau mai mult in intersectii ca sa ma asigur, dar in schimb instructorul ma cam repezeste intr-un fel, adica imediat ce pleaca ultima masina sa,, fug" dar nu stii daca poate sa apara una care merge in viteza si sa iti puna frana, poate instructorul vrea sa mergi cat mai repede dar m-am gandit ca politistul ar pune imediat frana daca as pleca direct dupa ultima masina cum ar vrea instructorul (depinde si de distanta masinii) si mi-a spus azi ca sunt nehotarat ca plec mai greu, dar frate vreau sa ma asigur foarte bine inainte sa plec ca nu vreau sa plec pe fenta. Si mi-a spus ca politistul ar putea sa-mi dea puncte si eventual sa ma pice pentru ca sunt nehotarat si cam mototol, adevarul e ca eu vreau sa ma asigur complet si sa nu ies in intersectie la noroc, am auzit de la altii ca ei au luat totusi ca au mai mers cu viteza redusa sau ca au stat mai mult in intersectii dar tot au luat, la traseu ar trebui politistul sa vada ca te asiguri nu-i asa, nu sa-l impresionezi ca pleci direct?

6 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Ce înseamnă pentru tine "să te asiguri perfect?" Vrei să stai pe loc până când nu se mai vede nicio mașină venind?

A te asigura presupune să ai vizibilitate și să estimezi corect timpul și spațiul pe care le ai la dispoziție pentru a efectua manevra în condiții de siguranță.

Dacă tu ești atât de lent încât ți-e frică să te bagi pentru că vezi o mașină la 100m, atunci da, înseamnă că ești nesigur și că vei încurca circulația.

| mi25 a răspuns:

Instructorul are deptate. Soferii care asteapta sa i se faca "un culuar de intrare in intersectie sunt un pericol public. Daca ar face toti soferii la fel, circulatia s-ar bloca.
Circulatia moderna cere folosirea oricarei oportunitati pentru a nu pierde timpul in intersectie.
Asigurarea se face in cateva secunde de oprire. Asta inseamna un sofer adevarat. Ceilalti nu au ce cauta in circulatie.

| Skrillex123 explică (pentru mi25):

Frate si ce ar vrea sa fim profesionisti din secunda 1, eu nu cred am creat vreun fel de aglomeratie azi, totusi el cateodata m ar pune sa si accelerez unde e mai aglomerat dar as vrea sa fac cum pot eu ca sa fie bine, dar chiar e adevarat ca te pica daca stai prea mult, ca poate e un ambuteiaj si trebuie sa stai vreo 5 minute acolo, sau la alea fara vizibilitate trebuie sa stai intr-adevar un pic mai mult ca sa te asiguri cat mai bine, ca unii cunoscuti care au dat examenul au stat ei mai mult dar tot l au luat

| mi25 a răspuns (pentru Skrillex123):

Nu ai inteles nimic.

Răspuns utilizator avertizat
| GrigorescuMarian a răspuns:

Te asiguri atat cat e nevoie. Risti mult mai mult daca te bagi, pentru ca neacordarea de prioritate inseamna ca ai picat examenul. Si daca iti spune politistul sa te bagi, ii spui calm ca trebuie sa te asiguri inaintea efectuarii manevrei deoarece ai vizibilitate redusa. Daca le explici frumos, in termenii invatati pa scoala o sa fie ok.