| Lubeniță38900 a întrebat:

Salut. In primul rand stiu ca probabil o sa imi sara multa lume la gat pentru acest post, dar chiar regret cele intamplate. Astazi am circulat pentru prima data pe autostrada a2( am permis de un an jumate) si recunosc ca m-am lasat dus de val in sensul ca am circulat cu o viteza medie de 150 kmh atingand chiar si 178. Realizez cat de stupid a fost si regret asta, acum sunt foarte paranoic ca ma voi trezi cu amenda in posta si ca o sa raman si fara permis 3 luni. sunt sanse mari sa ma trezesc cu surprize? Va rog sa imi raspundeti sincer, realizez ce prostie am facut si nu o voi mai repeta cu siguranta, dar as dori sa pot dormi linistit la noapte. Va multumesc.

5 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

Riscul sa te trezesti cu amenda tinde catra 0(zero). In ce priveste suspendarea temporara a dreptului de a conduce e exclusa. Permisul "se ia" doar daca te prind cu mai mult de 50km peste viteza legala. Iar pe A2, cu mici exceptii, viteza maxima admisa e de 130km/h. In plus, viteza care ti-o indica masina in bord e cu 3-6% mai mare decat viteza reala, in functie de tipul de masina. Toate masinile sunt setate in felul asta.

| goguPatent a răspuns:

De unde amenda. Crezi că autostrăzile din Romania ia camere... unde te crezi, Olanda, Germania

| Violleta2022 a răspuns:

Ce-i mai grav este ca teribilismul asta de care dai dovada iti poate aduce moartea nu doar tie ci si altor oameni nevinovati d epe sosea, fiindca este inadmisibil sa sofezi cu asa viteza, din inconstienta.
Ma rog, eu sper sa ramai fara permis vreo 2-3 ani, ca sa iti creasca mintea si sa iti fei frica de viteza, asta ca masura de precautie sa nu omroi oamnei nevinovati.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu cred ca exista deocamdata camere fixe in Romania, deci sunt sanse foarte mari sa scapi fara nici o amenda.
In restul Europei e plin de camere fixe, inclusiv in intersectii, poti lua amenzi pentru multe lucruri, fara sa fie prezenti politistii.
Romania are deja un plan, a adaptat legislatia pentru a amenda mai usor prin intermediul camerelor, si mi se pare ca au anuntat ca vor monta cateva sute de camere, in special pe autostrazi.

Dar deocamdata, nu sunt decat echipaje dotate cu radar, deci daca nu te-au urmarit/oprit, eu zic ca ai scapat.

| Skylz a răspuns:

Nu patesti nimic, dar ai girja. ca, incepator nu este okay sa circuli cu asa mare viteza. ca incepator. nu ai experienta si nu stapanesti masina asa bine. eu am permis de 10 ani si nu am mai depasit 100km/h de nu mai stiu cand )) am si motocicleta dar circulc cu viteza legal 80 - 90 iar pe autostrada nu prea circul decat cand chiar nu am de ales. cu timpul iti vei da seama ca, nu e asa fun sa conduci cu viteza