Daca e din alta tara mai ai vreo sansa, dar daca e din Bulgaria esti cam bun de plata. In caz de ceva tu ar trebui sa primesti de la cel vinovat o copie de pe asigurarea lui, tu iti platesti reparatiile, obtii factura pe ce platesti si apoi trimiti factura la societatea de asigurari la care este asigurat cel in cauza, ai datele pe asigurare, impreuna cu procesul verbal de constatare a accidentului si a daunelor, iar ei iti fac un transfer bancar in contul indicat de tine.
Copie de pe asigurarea lui iti trebuie si daca e asigurat in Romania, altfel cum faci? E plecat si bine dus, mai ia-l de unde nu-i. Daca polita e falsa e precum am zis de cazul lovirii cu o masina inscrisa in Bulgaria, esti bun de plata. Eventual sa-i faci o reclamatie la politie, dar banii nu prea ai de unde-i recupera, doar sa-l dai in judecata si mai cheltui si pe proces, si mai pierzi si timp. Procesul verbal le trebuie celor de la asigurari sa fie ei siguri ca chiar a fost un accident si ca nu faceti voi o "chestie", prieteni fiind, sa-ti repari masina pe banii lor fara sa fie de fapt un accident real.
Am fost julit de un sofer(RO) care nu a binevoit sa opreasca, iar eu am fost la politie am declarat evenimentul iar seara m-a sunat de la politie sa iau copia dupa procesul verbal si sa merg la asigurarea lui, fara sa mai fie nevoie de copie la asigurare.era ceva legat de asigurare scris pe procesul verbal.eu am intrebat informativ ca sa situ eu si restul de cititori ce trebuie sa faca.multumesc pentru raspuns
Cu placere. Copia de pe asigurare era in special pentru masinile inmatriculate in strainatate, ca asta era intrebarea, sa stii unde sa trimiti actele si sa fii sigur ca-i asigurat, cu masinile de la noi e mai simplu dupa cum ai vazut, se vede in sistem unde are asigurarea dupa numarul de inmatriculare.