| Wolf1GG a întrebat:

Salut! Mai am 1 an până să dau de permis categoria A1 și o problemă mă cam pune pe gânduri. Îmi doresc foarte mult să am permisul dar problema este cum aș putea să adun bani de motor luând în vedere că motorul pe care mi-l doresc este un Yamaha yzf r125 care prețul lui pleacă de la 2000€ în sus. Vă rog să mă ajutați cu niște păreri cum aș putea strânge această sumă de bani într-un an luând în vedere că părinți nu o să mă ajute foarte mult cu bani pentru al putea cumpăra

Răspuns Câştigător
| AnotherGirl a răspuns:

Primul pas este să-ți găsești un job, dacă nu ai deja unul.

Al doilea pas este să alegi o sumă anume și să o pui lunar deoparte, fără nicio excepție.

9 răspunsuri:
| Wolf1GG explică (pentru AnotherGirl):

Nu prea găsesc un job pentru 15 ani. Mă puteți ajuta cu un sfat?

| AnotherGirl a răspuns:

Dacă stai cu părinții, îți poți pune deoparte sume mai mari comparativ cu cineva care stă în chirie. Dintr-un salariu de 2000-2500, poți pune câte 1000 de lei la pușculiță. În 10 luni ai 2000€ strânși. Dacă pui mai mult, vei avea mai mult.

| AnotherGirl a răspuns (pentru Wolf1GG):

Cu acordul părinților știu că se putea, însă la vârsta asta presupun că încă ești la școală. Pentru permis nu era nevoie sa ai 18 ani? big grin

Îmi puteți da niște exemple de joburi?

Pentru a da de A1 este vârstă minimă de 15 ani si 9 luni

| AnotherGirl a răspuns (pentru Wolf1GG):

În regulă, nu știam asta. happy

Când aveam 15 ani, găseai un loc de muncă fie la împărțit pliante, fie la ceva chioșc cu înghețată/gogoși/sucuri sau ca ajutor de bucătar/ajutor de ospătar pe timpul verii. Contează mult și orașul în care locuiești.

| AnotherGirl a răspuns:

Însă la 15 ani, e mai ok să te ții de școală. Eventual, poți munci doar pe perioada verii. happy

| Zinv a răspuns:

Si eu am aceeasi problema. Eu mai am aproape un an si jumatate.
Eu vreau sa ma angajez la Vmax Karting, Bucuresti, pe timpul veri.
Eu caut ceva sa-mi faca placere, sa nu-mi petrec vara intr-un loc unde nu-mi place.
Mult noroc!
Sa ne vedem in trafic cu bine!

| ywar a răspuns:

Joci la pariuri, nepoate. Pui 3-4 lei si castigi 70-80.000 lei. Problema rezolvata. Doispe' meciuri.