| franciscintaiul a întrebat:

Salut, merită la un salariu de 3000-4000 Euro să îmi iau un VW Touareg de la an 2010 în sus? Mă refer la costurile întreținere al unui diesel o singură turbină. Aveți experiențe?

14 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

La banii astia mi-as lua o Tesla fara sa ma gindesc de doua ori. Sau orice alta electrica.

| vlllaaddd a răspuns:

Da normal ca merita, dar unde muncesti de ai salariul asta baban?

| franciscintaiul explică (pentru GabiDumitrescu):

Am mașină electrică de la firmă. Nu merită o încarc la fiecare 2 zile. Nu aș lua electrică nici să-mi dai bani.

| franciscintaiul explică (pentru vlllaaddd):

în Germania laughing

| relian a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu e chiar asa, masina electrica nu inseamna ca nu mai consumi bani ca la benzina sau mortorina.

Nu vei plati ca si la benzina, dar de platit undeva pe la jumate tot platesti laughing unde pui ca atunci cand so duce bateria, ala o sa fii, deci masinile electrice nu te gindi ca gata nu mai cumperi nimic, platesti curentu ala ce incarci bateria masinii laughing

Am intilnit oameni care siau luat Tesala de aia ieftina, acu au zis ca parca nu mai is asa de entuziasmati laughing unde pui ca de ai un motor mic, consumul o sa fie mic de tot, ajungi ca si cu tesla, sa platesti la fel.

Asa ca, zic eu inainte sa cumperi o masina electrica e bine sa te gindesti de 9 ori, nu de 2 numa laughing

| KovacsB a răspuns:

Mi se pare prea mare ca masina.Au tot avut probleme cu cardanul.

suntserios
| suntserios a răspuns:

La salariul ala sigur poti mai bine.
fiind in Germania as lua un Mercede / Audi fara sa clipesc pentru mers pe autostrada.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru franciscintaiul):

Pai citi kilometri faci in alea 2 zile? Daca o lasi la incarcat peste noapte de exemplu cu ce te deranjeaza? Plec de la ideea ca ai acces la un incarcator. Gen sa stai la casa, sau intr-un complex cu incarcatoare. Daca stai la bloc la venitul asta, poate ar fi cazul sa te gindesti la o mutare la casa inainte de a ingropa o tona de bani intr-un cotet pe patru roti... P.S. A, ziceai ceva de Germania. Ia atunci o masina cu impozitul cit mai mic. Crezi ca toti nemtii aia care isi cumpara Dacia is prosti, sau ce?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru relian):

Nu trebuie' sa imi explici ca la copchii. Gindeste-te la toata tona aia de consumabile pe care o ai de mentinut/inlocuit la una cu motor termic si care la electrice nu exista. Bujii? Filtre de ulei/aer? Nu mai zic de placutele de frina, daca inveti sa folosesti cu cap frinarea regenerativa, faci lejer 150-200.000 km pana la schimbi. Si nu in ultimul rind, nu mai sufoci amaritii aia din jur...

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca vrei sa o iei din Germania, iti cumperi ce model vrei, dar sa aiba garantie. Platesti reviziile iar daca pica vreo piesa mai importanta, le-o bagi pe gat celor de la garaj.
Dar sa ai grija cu "nemtii", ca sunt mai hoti decat romanii, mai ales cu imigrantii. Iti baga masina in service, iau bani de la asigurare pentru operatiuni mari, iar masina ramane cu piesele vechi. Trebuie sa fii atent.

| franciscintaiul explică (pentru GabiDumitrescu):

Știu că nemții îs cumpără Dacia. și asiatice laughing Masina electrică care e de la firmă are o autonomie de 250 km reali. pe bord stă 350 în acte scrie 500. În realitate autonomia (fără să folosesc radio sau climă) e de maxim 250-270 KM. În condițiile în care mergi cu 100-120 pe autostradă.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru franciscintaiul):

Pai ia si invata de la nemti, ca e pacat sa fii acolo si sa nu inveti chestii utile. Ai incercat sa vezi care e sweet spot-ul de consum la electrica? Daca in loc sa mergi cu 100-120 obtii 350 km autonomie cu 85-90 pe ora, eu cred ca merita...

| relian a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Eu la masina mea nu schimb mai nimic laughing nu am s chimbat niciodata bujii,, placute de frine si discuri, le schimb dupa ani buni, ulei la 10 mii de mile si filtru, nu costa asa de mult.

Eu am spus, pentru ca am intilnit aici un roman, si-a luat o teslna noua, mai eram cu inca cineva, a spus e buna, nu mai dai bani la benzina, la care omul zice, da da si nu prea.Zic cum asa? Pai dai bani la curent laughing ups, zic nu stiam, credeam ca e moca.

Acu cateva zile am vorbit cu alt roman, zice, X ala cu Tesla o zis crede ca o sa o vinda laughing
Bine ca fiecare cum este invatat, cei place, asta asa e, daca e unu la mii care nu-i convine, aia nu arata nimic.
Atit tu cit si eu vorbim doar teoretic, pentru ca nu am folosit, dupa ce folosim putem sa spunem clar ceva.
Nu am spus ca la copchii laughing ziceam si eu asa din ce aud, de la radio sant laughing
Poate or avea si alea electrice problemele lor.As putea sa ma uit la comentarii la tesla si sa vad ce zic oamenii care au, dar nu mai ma uit, ca oricum nu iau eu tesla.
Bine daca nu ma uit, atunci nu mai trebuie sa comentez, asta cam asa e laughing comentez si eu sa nu zic ca nu am spus nimic, se mai intimpla.Gata nu mai zic, ma abtin, trebuie sa nu mai ma bag cand nu stiu clar ceva sigur.

Dar eu is de parere ca masinile electrice cu baterii nu-s viitorul, nu sunt baterii pentru toate masinile din lumea asta, nici no sa fie, daca ramanem doar la ce avem azi.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru relian):

Eu urmaresc Tesla si electricele destul de mult pe net ce si cum. Stii si tu ca la inceput era curentul moca. Acum nu mai e. OK, dar sunt totusi alte avantaje care le fac mai fezabile pentru o buna parte dintre soferi. Legat de baterii, evolueaza, stai tu calm.