Masina nu are module unde se pot monta senzorii de prezenta, fiind model de aproape 10 ani.
Nu poti face upgrade de ultima generatie pe masini mai vechi, pentru ca nu au computer de bord atat de avansat.
Daca masina nu a avut din fabrica sensori,atunci trebuiesc multe schimbate, adica nu poti pune sensori la ce ai tu acum.
Mai exact bumperul fata spate, depinde unde doresti sensori trebuie schimbat, bumperul cu sensori au gauri si locasuri speciale unde intra acei sensori.
Asta nu ar fi nimic. Dupa urmeaza module, adica exista un calculator, sau parte electronica montata pentru acesti sensori.Asta se cumpara,consta destul de mult,de ordinul a sute de euro,dar poti cumpara,poti monta dupa care trebuie programat cu masina ta.
In afara de asta depinde si ce display ai tu,daca suporta chestia asta,daca nu trebuie si ala schimbat evantual programat si ala.
Deci cam asa sta situatia,aia au spus ca nu se poate la ce ai tu pe masina, iar daca tiar fi facut un calcult ce piese trebuie schimbate si cat te costa toata lucrarea ai fi fugit
Acum cred ca stii motivul pentru care aia au spus ce tiau zis.
Faptul ca nu au vrut sa iti spuna cum sta situatia asta e magarie, ori poate cu cine ai vorbit era depasit de situatie, ala poate habar nu are nimic despre masini, este doara un vanzator.
Nu ar fi de mirare sa nu stie nici tehnicienii din spate, tot ce se poate.La reprezentanta nu te gandi ca lucreaza numai meseriasi buni, de regula acolo majoritatea tehnicienilor stiu doara asa chestii generale, asta pentru ca nu se face acolo lucrari complicate.Aia face schimb de ulei, mai stiu eu frane nimicuri de genul asta
Personal tehnicienii de la reprenetanta mi se par cei mai slabi.Bine poate or fi si printre ei unia care se pricep dar mai rar.
Si nu cred ca tu ai vorbit cu tehnicianu ala meserias, sigur ai vorbit cu cineva de la piese, sau oricum unia care te iau un bot acolo la intrare.
Acum daca tu crezi ca gata cumperi 4 sensori, lipesti acolo pe bumper aia e tot
Lucrarea asta te duce la cateva mii bune de euro, nu stiu exact cat dar 3-4 mii ca popa
Dar daca vrei sa ai sensori platesti,mai ales daca ai si malai
Doara cauta singur cat costa un bumper original,ca tu spui vrei numai piese originale si vezi dupa.
Ai putea sa faci lucrarea tu singur, asta daca te pricepi, sa pui piese de la dezmembrari, bumpere dale la jalea e doara plastic, merge si de la dezmembrari si sensorii la fel, dar sa fii sigur cas buni.Modulu ala electronic trebuie sa fie nou, deci nou niciodata folosit. Dispalay daca al tau nu merge, tot de la dezmembrari, iar modul, daca are si ala modul tot nou.
Toate astea le montezi tu, apoi ramane doara programarea sa o faca unia care au programe pentru masina ta.
Dar ce zic eu 3-4 mii,uitasem si de vopsit bumperele ca si alea costa nu ti le face nimeni moca.
Dar daca faci cum am spus tu totu,sa montezi totu,sa ramana doara programarea,atunci iesi mai ieftin.
Chestia este sa te interesezi intai exact ce ai nevoie,sa stii sigur ca merg pusi acei sensori,desi garantat merge,sigur fabricantu a scos aceiasi masina si cu sensori,deci cine spune ca nu merge vorbeste prostii.
In mare asa ai putea sa iesi mai ieftin. Poti face tu un calcul, eu ti-am spus ce piese ai nevoie, tu le cauti o parte la dezmembrari, altele pe net, intrebi cat e de vopsit bumperele fata -spate, pui totu gramada si iese un pret.
Apoi stii daca mai intrebi si de programare sau o lasi moarta
Ai fumat ceva? Dacă nu știi măcar taci naibii din gură că duci oamenii in eroare!
F10 este fabricatie 2010-2016
Este foarte greu de montat si nu merita, trebuie bara noua cu senzorii, trebuie sa inveti masina ca ii are, sistemul original nu il vei putea pune, e imposibil daca nu a avut din fabrica deci va trebui sa pui un modul ceva ca sa functioneze, plus multe alte chestii schimbate, daca ai chiar asa multi bani si vrei sa faci asta o poti face, dar parerea mea ca nu merita, daca chiar vrei neaparat vinde-o si ia alta, ai iesi mult mai bine cu varianta asta, dar parerea mea ca nu e ceva fara de care nu poti trai, trebuie doar sa cunosti putini masina, daca te vei invata cu ea va fi ok