| LuciWv a întrebat:

Salut, o sa stau o zi in Bucuresti pentru a rezolva niste probleme, insa cum parchez masina, cat este taxa de parcare o pentru o zi si unde o platesc?

https://cmpb.ro/files/19/Site_Tarifele%20de%20parcare%20 in%20Capitala.pdf
Am gasit tabelul asta insa mi se par niste cerinte absurde si preturi pe masura, de ex. trebuie sa fiu domiciliat pe strada x sau ceva de genul.

Dupa harta asta : https://www.cmpb.ro/page/180 o sa fiu in ZONA 1.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ideal este sa lasi masina la periferia Bucurestiului si sa iei un mijloc de transport in comun, daca nu-ti permiti plata parcarilor din Bucuresti.
Bucurestiul fiind extrem de aglomerat, au pus restrictii pentru ca locatarii sa-si poata parca masinile, de aceea sunt masuri sanatoase, nu absurde, ca doar nu vrei ca ala de sta acolo, sa vina acasa si sa nu aiba unde sa-si parcheze masina.
Tu care nu locuiesti in Bucuresti, poti parca intr-o parcare platita, sau in afara localitatii ca pentru 1 zi nu saracesti.

| goguPatent a răspuns:

Zi prin ce zona ai treaba si iti zic unde sa parchezi legal si gratis.

| LuciWv explică (pentru goguPatent):

Strada c.a. rosetti in drept cu Ateneul, ma indoiesc ca am pe unde sa las masina, iar plata pe o zi face cat taxiul dus intors.

| goguPatent a răspuns (pentru LuciWv):

Parchezi in spate la Guvern in zona asa numita capitale, strazile Paris, Roma, Atena, Tirana etc...

daca vrei sa faci o plimbare faci 25 min pe jos pana la ateneu, daca nu 1 statie de metrou pana la Romana si de acolo 5 minue pe jos.

Sunt destul strazi si in zona in care ai tu treaba cu parcare gratis atat timp cat nu sunt marcaje cu albastru pe jos si panouri. Dar sansele sunt mici intr-o zi de lucru sa gasesti loc liber pe acolo.

| LuciWv explică (pentru goguPatent):

Pai sa inteleg ca nu trebuie sa platesc daca parchez pe o strada, iar acolo nu este specificat ca parcare cu plata?
Nu as vrea sa imi ridice masina pentru taxa de parcare neplatita sau ceva de genu.

| goguPatent a răspuns (pentru LuciWv):

Daca nu e zona de parcare cu plata inseamna ca e gratis.
Au cam umplut Bucurestiul cu marcaje cu albastru care inseamna loc cu plata. Zona indicata de mine e gratis.

Si nu se ridica masini pentru parcare neplatita. Nici amenzi nu cred ca se dau inca