| Albatrosu22 a întrebat:

Salut oameni buni. Azi din pricina sfântului CTT, mi-am luat o amenda de 300 de ron și mi-a fost ridicat talonul... pentru ca aveam anvelope de 205x55R16,cand pe talon scria 205x60R16.Treaba mi se pare cam nerușinată ținând cont ca putea sa îmi dea drumu cu ceva mai ușor... Pana la urma cu 5mm nu moare omu(dar sunt conștient ca afectează controlul mașinii). Ce pot face pentru a scăpa mai ieftin? ORICE SFAT AJUTA

7 răspunsuri:
| Zurli2004 a răspuns:

O solutie ar fi sa pui cauciucurile la dimensiunea corecta.Si iti vei recupera talonul

suntserios
| suntserios a răspuns:

Și mie mi se pare nerușinat treaba sa nu ai cauciucurile legale. Îți cumperi cauciucuri pe mărime, mergi la rar sa constate și mergi sa îți iei certificatul

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru suntserios):

Culmea e ca la mine in talon nu scrie dimensiunea anvelopelor nicaieri, doar in cartea masinii. Chiar m-am uitat la acest aspect.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

In cele mai vechi scrie.
Dar dacă e control trafic cu rar îți verifica datele după seria civ ului mai mult ca sigur

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru suntserios):

Inca ceva, orice masina are cel putin doua seturi de anvelope admise in cartea masinii. Alea premium gen Audi-BMW-Mercedes au si cate 5. Spre exemplu, eu pot sa pun pe masina atat 235/50/R17 cat si 215/60/R16 ambele fiind mentionate in carte. Bine, iti trebuie mai multe seturi de jante.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Nu toate. Eu am o singura mărime în civ

Răspuns utilizator avertizat