Cât de cumsecade este polițistul și crede ce îi spui. Căci exemple de cei care zgârâie prin parcări mașini și apoi fug sunt destule, ca să nu mai vorbim de accidente rutiere ușoare mai ales!
Zgarietura Este foarte minora, de cand a cumparat masina, efectiv se duce la un polish superficial. Intrebarea mea este ce poate risca soferul.
In teorie dacă zgârietură nu e provenita dintr un accident rutier nu ar trebui sa ai probleme. Dacă e provenita dintr un accident rutier atunci ai 30 zile la dispoziție să o repari.
In continuare sunt intrigat de cum unii șoferi încă nu știu legislația și pun întrebări atât de banale pe aici.
Aici e problema @suntserios, masina e cumparata cu sgarieturi, poate sunt dintr un accident rutier minor, poate nu. De unde stie politistul provenienta zgarieturii? Si nu cred cā e cum zici tu, daca fac masina muci pe camp la bunicu', ce se intampla. Safe to go? Fii serios.
Poti lua amenda, chiar daca ai trecut ITP-ul, ba chiar poti ramane si fara permis. Orice accident trebuie declarat in 24 de ore la Politie, de unde ti se elibereaza o autorizație de reparație, dupa care poti repara masina. Ai si un termen, daca bine imi amintesc este 30 de zile cu posibilitate de prelungire, la expirarea caruia nu mai ai voie sa circuli cu masina.
O zgarietura sau o deformare minora nu e motiv de respingere la ITP, insa amenda o ai pentru nedeclararea accidentului, nu pentru defectiunea in sine.
Da. Plus că ți se reține certificatul de înmatriculare până la remedierea problemei.
Daca faci masina muci pe camp la bunicul nu iesi cu ea pe drumul public. Si da teoria zice ca trebuie sa anunti orice incident la politie ca sa iti poti repara masina legal.