| Adrian_Bleoju_1985 a întrebat:

Salut prieteni. Vreau sa cumpăr o masina, e adusa din Germania. Propietarul i-a făcut rarul și i-a scos cartea.Nu știu dacă o cumpăr. Ce ar mai trebui sa o înmatriculez cu numere negre și cât ar dura?

Răspuns Câştigător
| RRoberto2018 a răspuns:

Pentru a intocmi dosarul cu care te prezinti la Inmatriculari ai nevoie de:
carte de identitate
contract de vanzare-cumparare
fisa de inmatriculare de la Taxe si Impozite(+ o taxa de vreo 50 de lei
taxa de inmatriculare de 37 lei ( se plateste la CEC
RCCA valabila pe minim 6 luni
copie buletin
cerere de inmatriculare
placutele nu mumerele straine din tara de provenienta
in cazul in care merge altcineva in locul tau sa depuna dosarul, e nevoie de o procura notariala ( imputernicire) pe numele lui
Cu toate actele mai sus mentionate se merge la un birou xerox ( de obicei sunt multe in zona unui Serviciu de Inmatriculari ), acolo se va completa cererea de inmatriculare si se vor pune toate documentele in ordine.
Apoi mergi la Ghiseul pentru Inmatriculari si predai dosarul, si acolo trebuie platita o taxa de 40 de lei daca vrei numere la rand ( adica ce se nimereste ) sau o taxa de 85 de lei daca vrei numere preferentiale( adica ce Initiale vrei tu)
Pare complicat, dar nu e.
Succes!

4 răspunsuri:
| RRoberto2018 a răspuns:

Mai era ceva cu timbrul de mediu, pe la ANAF, dar nu mai stiu exact cum a ramas, pentru ca s-a tot modificat!
Imi cer iertare, am uitat de chestia asta!

| Adrian_Bleoju_1985 explică (pentru RRoberto2018):

Ok multumesc mult.adevărul ca trebuie cam multe.eu nu am mai cumpărat mașini din afară și nu știu cu se procedează pentru inmatricularea în românia.o zi buna sa ai.

| Adrian_Bleoju_1985 explică (pentru RRoberto2018):

Are deja numere provizori sau numere roși sau cum se mai zice.

| RRoberto2018 a răspuns (pentru Adrian_Bleoju_1985):

N-are importanta daca sunt scoase sau nu numere rosii, nu au legatura cu inmatricularea definitiva.