| shoricel84 a întrebat:

Salut prieteni! Vreau să vă întreb ceva! O dacie mai poate fi înscrisă în circulație dacă este radiată? Am înțeles că dacă pe cartea de identitate scrie radiat la cerere!

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca s-a radiat cu cerere+dovada de spatiu, se poate reinscrie in circulatie, cu conditia sa se plateasca impozitul din urma, pe ultimii maxim 5 ani.
Daca s-a radiat cu dovada de distrugere (reciclare sau dezmembrare), nu se mai poate inmatricula.

4 răspunsuri:
| naick13 a răspuns:

Da, dar trebuie dusa la RAR pe platforma si facuta iar cartea de identitate a masinii

| Elena9328 a răspuns:

Odată ce ai radiat-o, ia-ți gândul.
Deoarece sunt de platit niste impozite, și sunt bani, nu gluma.
Mai bine strangi bani și ți iei o mașină mai calumea.
Fiindcă mașinile care au depășit o limita (15-20) de ani. Sunt luate la greu la control de poliție. Îți dă amendă și pe un banal lucru.

regis
| regis a răspuns:

Vorbiti prostii.
O masina radiata se poate reinmatricula fara probleme, nu trebuie refacuta cartea de identitate, nici macar nu se poate emite alta cat timp mai exista prima. Singurul lucru in plus (oarecum in plus, ca e valabil si la vanzare cumparare de exemplu) este ITP-ul, care probabil este expirat si trebuie facut. Intrucat la radiere se retine sau se bareaza certificatul de inmatriculare, dupa caz, viza de la ITP se pune pe un cartonas tipizat galben, care se pune la dosar.
Nici de chestia asta cu impozitele pe ultimii 5 ani nu am auzit, poate e vreo prevedere noua in codul fiscal, dar cel putin in 2016 am radiat si inmatriculat zeci de masini, nici nu s-a pus vreodata problema de asa ceva.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Elena9328):

De ce vorbesti prostii?
Am umblat si cu Dacii din 1976, respectiv 1988, si nu am luat nici o amenda cu ele, desi eram oprit des.
Momentan circul cu o masina de 25 de ani, si cu mici modificari, iar politistii sunt mereu amabili. Am fost si iertat de multe ori. Primavara trecuta m-a oprit un filtru cu politie si control tehnic RAR, mi-au verificat masina si nu mi-au dat nici macar un avertisment.
Bati campii!