| d13z a întrebat:

Saptamana asta am cumparat un renault clio, am facut actele de vanzare cumparare, i-am dat banii si mi-a dat actele masinii si cheile... pe talon scrie instrainat catre mine. Dar problema este ca el are o amenda de platit, si nu vrea sa o plateasca pentru ca in perioada aceea cand a luat amenda nu avea masina.
Si acum vin eu cu intrebarea... se poate sa ii dau lui masina inapoi si el sa imi dea banii? Daca da... cum procedez?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se poate, dar numai daca este si el de acord, altfel ar trebui sa faci o actiune in judecata.
De altfel nu vad cum te impiedica pe tine la inmatricularea masinii faptul ca el are o amenda de platit, doar nu trebuie s-o platesti tu. Numai bine!

6 răspunsuri:
| RS4 a răspuns:

Normal se cere fiscalul, sa vezi ca e la zi cu impozitele si cu amenzile cand cumperi o masina! nu ne-ai lamurit cu perioada in care a fost luata amenda : adica era la tine masina in perioada aceea sau cum? nu prea poti sa o dai inapoi, contractul de vanzare-cumparare a fost facut! amenda pe numele cui a venit?

| Dei17MI a răspuns:

El ar trebui sa plateasca amenda'

| d13z explică:

Amenda este pe numele lui din 2011... iar el a inmatriculat masina in 2012!

| d13z explică (pentru RS4):

Amenda este pe numele lui din 2011... iar el a inscris masina in 2012...
Cum oare putea sa inmatriculeze masina daca el avea amenda din 2011!
Dar nu se poate sa se anuleze contractul de exemplu?

| d13z explică (pentru Ioandelasal):

El vrea sa isi pastreze numerele, si eu nu pot sa inscriu masina daca el nu imi da fisa fiscala!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru d13z):

Nu fisa fiscala ci certificatul de atestare fiscala. Spune-i ca daca nu ti-l da atunci sa-ti dea banii inapoi, deoare din cauza lui nu poti inmatricula masina. Daca nu vrea sa iti restituie banii atunci spune-i ca-l vei da in judecata si o sa suporte si cheltuielile de judecata, inclusiv onorariul avocatului tau.