Nu cred ca exista, din cate știu eu firma care administrează parcările este în proces cu primăria și nu pot da amenzi ci doar avertismente. Singurii care pot da amenzi sunt polițiștii comunitari si doar daca in urma avertismentului mergi la ei să-ți recunoști vina.
Asta-i din octombrie 2021, dar din cate știu eu situația este aceeași.
https://zoso.ro/amuzanta-situatie-a-parcarilor-cu-plata-din-brasov/
Din ce inteleg din media, situatia cu concesiunea tot nu a fost rezolvata si dosarul este pe rol https://adevarul.ro/......69318.html
Pai de la Comunitari am primit o "Invitatie" la sectia nu stiu care de politie
Eu eram parcat in rand cu alte multe masini de a lungul trotoarului, loc unde parcheaza masini de ani de zile si nu a zis nimeni nimic; iar acum s-au gandit sa puna "invitatii" in toate parbrizele!
Si nu stiu ce sa fac...
Trebuie sa mergi la ei. E posibil sa scapi fara amenda. Oricum dacă e de la poliție nu o ignori. Daca era de la firma de parcări era altceva.
Între 500 și 1000 lei, în funcție de locul unde ai parcat fără să plătești, loc parcare normal sau pentru cei cu nevoi speciale. Aparatele de taxat acceptă din vara lui 2021, când s-au stins litigiul cu firma care administra parcările, monede, bancnote și card, cât și plata prin aplicație. Scandalul s-a stins iar acum totul funcționează. Nu plătești, sau parchezi aiurea, ți-o iei nasol.
Daca ai parcat in loc nepermis de Codul rutier, amenda este conform Regulamentului de aplicarea a Codului rutier.
Daca ai parcat pe domeniu public unde nu era voie, dar care nu face parte din drumuri publice, amenda este conform hotararii Consiliului local.
Si inca ceva. O firma privata nu poate sa aplice nici o sanctiune, chiar daca are in concesiune parcarea. Singurii care pot sa aplice sanctiuni pentru parcarea fara sa platesti sunt persoanele angajate in primarie si numite prin decizie de primar. In afara parcarilor, pe caile de comunicatie (trotuarele fac parte din caile de comunicatie) poate aplica sanctiuni doar politia (nationala sau locala). Pentru parcarea pe domeniul public, altul decat cai rutiere, poate sa aplice sanctiuni Politia locala, primarul sau un imputernicit al lui, dar care lucreaza in primarie si are pregatirea necesara.
O spun in cunostinta de cauza. Am desfintat parcarea cu plata in loclitatea unde locuiesc si posibilitatea blocarii autovehiculelor.
Singurii pe care ii vad agitanduse sunt cei de la politia locala, dar si acestia doar pentru parcarile in locuri interzise. Parcarile inca sunt gratuite.
Exista o hotarare judecatoreasca a tribunalului, consfiintita de curtea de apel.
Am spus mai sus ca am desfiintat in instanta doua hotarari ale Consiliului local, prin care se acorda dreptul unei firme private sa constate parcari neregulamentare sau fara sa plateasca si blocau autoturismul.
Daca, referitor la agentii constatatori, tu stii mai bine, OK.
Dar iti recomand sa citesti art.15 din OG 2/2001.
Agentul constatator trebuie sa fie din organul care-l numeste, aici din primarie, ca este la mintea cocosului ca un primar nu poate sa numeasca pe cineva care nu-i este angajat la primarie. In plus, chiar daca ar numi, este "contrar prevederilor legii şi ordinii de drept ca unei persoane juridice de drept privat să-i fie încredinţată forţa publică proprie numai Statului Român, prin organismele sale, în condiţiile legii." (citat dintr-o hotarare a Curtii de Apel, deoarece nu am gasit pe momnt legea). Nu mai vorbesc de persoana fizica.