| Petre25565 a întrebat:

Salut, stiu ca suna banal dar s-a inventat ceva care sa ia forma unei chei direct din clanta?
Sau macar cu ce as putea lua forma?
Nu vreau sa fur dar am o masina si cheia de la usa este si cheia de la rezervor.

11 răspunsuri:
| Tian44 a răspuns:

Mereu m-am gandit si eu la asta laughing nu cred ca este asa ceva. sau nu s-ar da spre vanzare. Trebuie sa apelezi la lock picks big grin

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pai si nu poti duce cheia sa-ti faca dublura?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, acest dispozitiv îl au spărgătorii profesioniști. Nu știu de unde se poate obține.

| Petre25565 explică (pentru Salontanul):

Faza e ca nu am cheia

| Violleta2022 a răspuns:

Sunt masinarii care fac chei!
Pentru atat lucru nu demontezi o broasca, ci mergi cu cheia existenta sa iti faca mai multe.

| Petre25565 explică (pentru Salontanul):

Tin sa mentionez ca este o cheie simpla fara cipuri sau nu stiu ce feluri de coduri

| AlinMrs a răspuns:

Da te duci cu cheia originala la un lacatus sa iti faca copie, altfel e imposibil. Ar trebui sa iti taie iala sa iti faca un mulaj dupa care sa faca cheia, da o dai deja in sf-uri?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Exista dispozitive de pacalit incuietori, dar care sa iti scoata forma cheii "corecte" nu cred ca ai sa gasesti.
Incuietorile au niste "catei", adica niste pini metalici, de diferite dimensiuni, care doar atunci cand sunt apasati fix cat trebuie, permit rasucirea butucului, care actioneaza descuierea.
Nu prea vad cum ai putea sa introduci un obiect care sa stie cat sa apese pe acei "catei", si sa ramana forma pentru a reproduce o cheie.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Iar la cheile auto mai este o sansa: daca ai codul de securitate al masinii, si stii tipul cheii, unele centre de chei au platit pentru acces in baza de date a producatorilor, iar in baza codului de siguranta si eventual a seriei de sasiu a masinii, scot cotele cheii, pe care apoi ti-o fac ei prin prelucrare.
Cel putin, asa e la Opelul meu, pe cheie scrie tipul lamei folosita (100, parca), iar in actele masinii am cartela de securitate, pe care e scris codul de securitate; cu el pot programa chei noi, si cum spuneam, cei care fac chei pot lua modelul cheii din baza de date, cu acel cod.

| viavo a răspuns:

Salut! In cazul tau mergi cu iala de la usa la o firma autorizata ei vor demonta iala si iti vor face o copie dupa ea, dar este foarte costisitor. Iesi mult mai ieftin daca cumperi setul de iala complet si le schimbi.