Nu are cum sa fie acceleratie identica pentru ca nici nu sunt motorizari identice, iti dau un aproximativ al producatorului pe fiecare in parte ce acceleratie are la modelul opel astra G clasic ambele cutii manuale:
benzina 1.6 85 CP 0-100 : 13 secunde
benzina 1.8 125 CP 0-100: 11 secunde
In realitate totusi am observat ca rezultatele pot diferi de ceea ce a dat producatorul, insa de cele mai multe ori difera in jos, nu in sus ca si acceleratie 0-100!
Un exemplu de masina care scoate mai putin decat afirma producatorul este ultimul model de Audi RS3 care e chiar mai rapid de 3, 8 secunde pe intervalul 0-100 km/h.
Si mai sunt si alte masini de generatii mai noi sau mai vechi care scot mai putin.
Nu insa si opel acest model!
Daca te-ai referit si la alte motorizari tot astra G care sunt mult mai multe caroserii, atunci da si acolo difera, dar la fel motorul mai potent de 1.8 va fi usor mai rapid decat cel de 1.6, asta daca comparam benzinarele aspirate, sa comparam un aspirat cu un turbo diesel e altceva si nu-si are rostul.
Opel Astra G 1.6 8V 84 cp https://youtu.be/XbKV1Pb4Wvw
Opel Astra G 1.8 16V 125 cp
https://youtu.be/JZAPLbnledo
Amândouă 10 secunde
Pe net fiecare poate spune orice, pot sa imi fac o masina de 900 de kg sa intreaca un lamborghini nou, si sa zic ca masina mea era stock si avea 1500 kg
Sa numai credem ce este pe net ca fiind si neaparat real
Acel opel de 84 de CP nici nou nu a scos 10 secunde, poate tipul acela nu minte ci doar ascunde ce are de fapt sub capota, ce anvelope foloseste.
Orice masina cu anvelope slick are un demaraj mai bun, ceea ce duce la o acceleratia mai buna.
Folosirea unei cutii de viteze cu alte rapoarte la fel poate duce la o acceleratie mai rapida.
Scaderea greutatii totale a masinii eliminand fetele de usi, tot ce este in portbagaj, banchetele din spate, duce la o acceleratie mai rapida.
Si cate si mai cate se pot face!
Nu cred ca sta nimeni sa pună niște anvelope slick pe un opel care nu are mulți cai. Plus ca fiind un motor aspirat, eu știu ca prea mulți cai nu ii poți adauga. Si cam tot ce am văzut pe YouTube, cam pe la 10-11 secunde am văzut ca pot scoate astea de 1.6 și ala de 1.8 cam 9-10 secunde deci amândoua motoare sunt pe la mijloc
Am un amic care are masini de 400-500 de cai cu greutate sub 1000 kg
Daca face un filmulet de asta si zice ca masina lui e stock cand prinde 0-100 km/h in 3-4 secunde il credem pe cuvant?
Si nici masinile lui nu sunt super caruri de 1 milion de euro, ci tot niste coteturi tunate
Daca iti place acest model opel cumpara-l nu pentru cat scoate pe 0-100 ci pentru ca iti place si atat.
Si nici 10 s nu e mare branza, masina mea prinde in 7, 8 secunde si e chiar lenta
Dețin acest model, motorul de 1.6. Doar voiam sa știu ce diferente sunt, pentru ca am in plan un tuning la mașină, pe partea de aspect, nu de motor. Și totuși parca o simt puțin lenta și ma gândeam la varianta de 1.8. Rămâne sa testez pe mașina mea un 0-100 cândva și sa vad ce timp scot
Ok,dar sa nu fii dezamagit ca a ta poate fi mai lenta decat a alora din acele clipuri.
Poate ei au facut un swap de motor, poate au o alta cutie mai 'rapida', poate motorul e reconstruit, cine stie sunt multe variabile.
Lasa masina asa cum e ea, parerea mea atat de sofer cat si de pasionat de tuning, se poarta cat mai clean aspectul in zilelel noastre.
Iar pe viitor daca ai sa doresti ceva mai puternic, orienteaza-te catre turbo benzina, sunt ce trebuie.
Neh, n-o sa fiu dezamăgit. La benzina turbo ma gândeam și eu, la 1.8T pe un A3 8L sau A4 B6. Momentan mai stau cu opelul ca mi-e draga mașina și am sa o modific pe partea de exterior după bunul plac.
Nuconteaza191 întreabă:
Ciocinta_Alexandru_1976 întreabă: