| benga94 a întrebat:

Salut sunt în Germania în koln de 5 ani am luat de 2 ani un x3 în rate e din 2014 model xdrivre 2ldiesel are tot pe el dar parca zic ca nu ar mai face banii respectiv 30d mii am luat-o cu 50mii de kilometri acum are 120mii as vrea sa o schimb dar nu știu cu ce ori modelul nou x3 cu câțiva kilometri ori un model de la Mercedes a-și vrea ceva de termen lung ce ma sfătuiți? Țin sa precizez ca eu o sa pierd niște bani dacă dau vechiul x3 nu mai iau pe el decât 22 de mii și eu am dat ai avans și rata pe 2 ani deci e peste 8 mii pierderea dsr asta e aștept idei

4 răspunsuri:
| Gizăz a răspuns:

Sa cumperi masini in rate e o oligofrenie sinistra. Nu sunt case sa-si mentina sau sa-si creasca valoarea. Sa nu mai faci tampenia asta.

| suntserios a răspuns (pentru Gizăz):

Sa il scuzi. Nu toti avem 30.000 asa la îndemână ca tine sa ne luam masini cash.

| Gizăz a răspuns (pentru suntserios):

Nu am vrut sa par rau intentionat. Numai ca e o chestie care nu merita. Masina isi pierde din valoare cum o scoti din lot. Platind rate cu dobanda pierzi bani automat. Cum am spus, nu e casa, apartament ori aur sa-si mentina sau sa-si creasca valoarea. Bine, logica cu masina o aplici la multe produse. Multe isi scad din valoare automat. Dar una e sa iti iei un TV de 2000 de lei si sa dai inapoi 2500, alta e la lucruri de valoare mare. Omul a zis bine, a pierdut niste bani multi pe nimic. Nu am nici eu 30k sa-mi iau noua. Dar ideea e sa nu te intinzi mai mult decat buzunarul. Iti iei un second hand la 4k (pret la care iti iei o masina f buna), o vinzi in trei ani pe 2k, dar te-ai folosit de ea trei ani si "pierzi" 2, nu 8. Ratele la chestii scumpe care-si pierd valoarea repede nu-s o idee buna oricum ai lua-o.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai nu ai pierdut 8k. Ai folosit masina 2 ani pentru acei 8k.ce te asteptai? Sa faci 70k km cu ea si sa iesi pe plus?