| VoiicilaMariusik1998 a întrebat:

Acum 2 luni am avut un accident in care sunt parte păgubita iar mașina este dauna totala!
In astea 2 luni au venit cei de la asigurări au făcut 2-3 poze iar ziua următoare am fost și am dat declarație la asigurator, in rest nu se mai aude nimic.
Ma amâna de pe o săptămâna pe alta, ce pot face in acest caz?
Exista o lege in care menționează un termen limita?
Cum le pot expune problema in așa fel in cât sa se mai miște ceva odată?
Mulțumesc

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Exista Legea nr.132/2017 care reglementeaza RCA, inclusiv procedura si termenele pentru plata despagubirilor in caz de accidente. Citeste aceasta lege, in special incepand cu art.20 si vei afla ce trebuie sa faci si cand trebuia sa fii platit.
Daca nu se rezolva conform acestei legi atunci te poti adresa la ASF si asiguratorul care trebuia sa te plateasca poate fi sanctionat contraventional.

| andrei07 a răspuns:

Buna de obicei trebuie sa vorbesti cu cel ce a deschis dosarul sau cu inginerul de service unde se afla masina.cea dea 2-ua reconsatare s-a facut sau este supazitia dvs ca este dauna totala, masina trebuie sa mai treaca anumite proceduri pentru a se putea da verdictul daca este dauna totala sau sau se poate repara

| VoiicilaMariusik1998 explică (pentru andrei07):

Buna.
Știu ca trebuie sa mai treacă prin câteva constatări sa dea verdictul dacă este dauna dar in principiu se vede de la un km ca este dauna happy
In momentul de fata mașina are 2 luni de când sta și o singura declarație la asigurator. Deja a început sa se fure de pe mașina de când sta sad