| Xero a întrebat:

Am 16 ani si am auzit ca se poate sa conduci un microcar (cred ca asa se numeste)
Ce acte sunt necesare?
Trebuie un curs de legislatie sau trebuie test pentru subcategoria B1?

Multumesc anticipar! Dau funda

14 răspunsuri:
| viotedy a răspuns:

Permis B1.

| Iris1997 a răspuns:

La 16 ani poti sa dai la permis la fel ca un adult si daca ai luat permisul poti conduce orice tip de masina (desigur din categoria b1) atata timp cat in scaunul din dreapta sta cineva cu permis si cativa ani vechime.

| ombladon a răspuns:

1.Nu mai exista subcategorii
2.Trebuie sa faci o scoala de soferi pentru categoria B1

suntserios
| suntserios a răspuns:

Faci scoala de soferi cu examen la politie ca orice alta categorie. Dar este cea mai proast investitie de dai bani pe o cutie de conserve din aia pentru 2 ani doar sa zici ca o sa conduci ceva

| JohnnyBi a răspuns (pentru Iris1997):

De unde ai inventat tu partea aia cu locul din dreapta? ai 16 ani, ai permis B1, la fel ca la B. nicio alta conditie. ai permis, conduci singur. nu esti in America.

| JohnnyBi a răspuns (pentru suntserios):

Nu neaparat cea mai proasta investitie. daca esti de la tara si faci naveta si ai un program ce nu se combina cu cel al microbuzelor...2 ani de permis te pot ajuta foarte mult. altfel nu vad de ce ar da cineva de permis pentru bricheta de 400 kg

| Iris1997 a răspuns (pentru JohnnyBi):

Ba copil ca sa conduci singur trebuie sa ai 18 ani, ca sa conduci de la 16 ani ai nevoie de supraveghetor.
Si nu e inventie, tu vrei sa conduci dar nu sti o iota din legislatia rutieralaughing

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
a) 16 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule AM, A1 şi B1;
b) 18 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E şi Tr; -;
c) 20 de ani împliniţi, dacă persoana are o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani împliniţi, pentru motocicletele din categoria A;
d) 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 şi D1E, precum şi pentru triciclurile cu motor din categoria A;
e) 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb şi Tv."
Astfel, pentru conducerea mopedelor este necesar permis de conducere, iar vârsta minimă este de 16 ani.
În plus, pentru categoriile anume prevăzute de lege (motociclete din categoria A2 sau A precum şi pentru autovehicule mai mari, care eventual sunt destinate transportului de persoane) vârstele minime au crescut considerabil, de la 18 ani la 21, respectiv 24 de ani.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Acte necesare:
fisa detinatorului permisului de conducere completata prin dactilografiere avand aplicata fotografia si semnatura detinatorului la locul prevazut, iar pe verso se aplica timbrul care a fost eliberat impreuna cu fotografiile
chitanta reprezentand contravaloarea permisului de conducere ( C.E.C., B.C.R., B.R.D. )
copie act de identitate
cazier judiciar
fisa medicala avizata de policlinica de specialitate
azivul psihologic

Aha, cum zici tu. am permis de 6 ani pentru 2 categorii si a3a luata acum 1 luna. 16 ani pentru AM, A1, B1, nu exista supraveghetor in legislatia romana. du-te si invata ordonanta si nu mai fa pe teribilul. decat sa deschizi gura sa demonstrezi ca esti prost mai bine taci si lasa doar impresia

In primul rand eu nu te-am jignit si la cum vorbesti se vede ca nu ai nici macar 14 ani, copil retardat, ti-a data maicata o ora la PC si nu ai ce face?

Esti patetic. ia ordonanta rutiera si da-ti cu ea in cap. am 24 de ani, am permis categoriile a, b, c de 6, 3 ani si respectiv 1 luna si lucrez in domeniul juridic. faci iar pe teribilul. vezi-ti de supraveghetorul ala de la 16 ani cum stii tu si lasa-ne in pace.

Lucrezi in domeniul juridic si insulti lumea? rolling on the floor invata sa minti MA COPILE rolling on the floor

Da, daca nu erau prosti ca tine, nu aveam clienti. ma obliga cineva dpdv legal sa nu jignesc copii cretini pe internet? mars la groapa de nisip cu supraveghetor cu tot si joaca-te cu puta in tarana. stau sa ma cert cu un virgin de 14 ani care nu stie legea