| Alex00615 a întrebat:

Salut TPU,

Am cumparat recent o masina de la o ruda si are martorul de airbag aprins. Masina e foarte buna in rest, insa ma streseaza martorul ala si nu stiu cat m-ar costa sa rezolv problema ca nu stiu nici macar care e problema in sine, nici eu, nici ruda, decat ca e ceva la airbag. Aveti idee cat m-ar costa sa rezolv situatia asta pe baza a ce cunostinte ati putea avea legat de reparatii de genu? Mentionez ca am un Opel Corsa D din 2008

Multumesc!

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Depinde ce este acolo, dar lumina aia se poate aprinde din multe cauze.
Iti dau un exemplu. Am ajutat un roman sa schimbe contactul la un Audi A4, am scos bateria, am asteptat vreo 10-15 minute, apoi a trebuit sa scot airbagul de la volan, sa ajung la contact.

Dupa ce am pus totu la loc, s-a aprins lumina airbag laughing asa a ramas aprinsa.I-am spus sa mearga la cineva care are ceva scaner performant sa stinga acea lumina.

Inainte masina nu avea nici o lumina aprinsa la bord.

Ar putea si fie si de la centura, si alea au airbag, sau cartus de ala care sare, apoi care o fi avut-o sa nu mai puna altul la loc, asa ca lumina a ramas on.
Inca ceva, un airbag daca sare, problema ramane in modulul de airbag inregistrata, chiar daca pui alt airbag la loc, problema, sau fosta problema ramane inregistrata, trebuie sa fie rescris acel modul, sau pus altul nou si programat iar, depinde ce masina este, ce brand.

Ca urmare, masina poate sa nu aibe nici o problema, dar pentru ca fost deconectat un airbag, acea lumina sa se aprinda, caz in care poti rezolva usor, ori masina a avut ceva accident, o problema, iar fostul proprietar nu a mai fost curios sa caute sa rezolve problema.

Cum airbagul nu este ceva obligatoriu, sau nu stiu in RO, dar nu in toate tarile airbagul este obligatoriu, a mers asa, sa nu mai dea bani.
Cum spune cineva, cel mai bun, este sa faci o scanare, cu ceva scaner mai bun, ala spune ce anume se intampla.

Unia la care airbagul sare, de regula se intampla in accidente, nu mai pun la loc acel airbag deloc, laughing merg asa, nu le pasa, nu-i deranjeaza lumina aia ON.
Pe tien daca te deranjeaza, cauta sa rezolvi, dar o sa te coste ceva banuti.
Si eu is cam la fel, ma cam deranjeaa cand vad luminite ON care nu ar trebuie sa fie, asa ca le rezolv.

8 răspunsuri:
| Intruder19 a răspuns:

Cea mai ieftina varianta este ca o mufa de la airbag nu face contact cum trebuie si de aici martorul aprins.

Varianta cea mai scumpa este ca masina a avut accident si nu mai are airbag-ul.

Oricum trebuie pus un tester pe ea sa afli de la ce este eroarea

| Violleta2022 a răspuns:

Masina a avut accidnet serios daca airbagul este defect si nu se mai opreste butonul.
Costa destul de mult sa se scoata bordul si sa se monteze un nou airbag, dar merita toti bani, ca-ti poate salva viata.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

La ce ti a trebuit o rablă din 2008 care polueaza ca naiba? Cel mai bine vinde o si tu ca o sa te coste o caruță de bani reparatia si daca a mai avut si vreun accident cu ea ruda asta a ta atunci nu merita sa bagi banii in masina aceasta, dar ruda aceasta a ta daca stia ca masina este o rablă de ce ti a vindut o, cit ai dat pe ea? Asa sunt multi oameni indiferent ca sunt rude sau nu, sunt lacomi si se gîndesc doar la ei lor sa le fie bine.

| Alex00615 explică (pentru Intruder19):

A mai ciupit-o din cand in cand, mai un far, mai o zgarietura, dar niciodata un accident atat de grav incat sa sara airbag-ul, chiar cu o saptamana inainte de achizitie am fost la vizionare si n-avea nimic aprins la airbag, deci cumva ceva s-ar fi defectat pe parcursul unei saptamani si cel mai probabil o fii asta cu mufa de care spui

| Alex00615 explică (pentru Violleta2022):

Cand am fost la vizionare cu o saptamana inainte de achizitie nu avea nimic sistemul de airbag, deci probabil e ceva cauzat de vechimea componentelor electronice

| Alex00615 explică (pentru relian):

Da, la asta ma gandeam si eu ca cu o saptamana inainte sa cumpar masina cand am fost la vizionare n-avea nicio problema, deci cel mai probabil s-au uzat intre timp niste componente electronice din cauza vechimii si na, nu stiu neaparat cat de mult ajuta airbag-urile intre noi fie vorba ca am vazut morti cu tot cu airbag, dar desi masina nu polua, nu scotea fum negru, franele merg bine, la fel si luminile, suspensile si rotile sunt foarte stabile, practic totul era ok in rest dar din cauza acestei chestiuni de airbag era sa pic ITP-ul si de aia caut sa rezolv acum sa n-am probleme data viitoare.

| Alex00615 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Stiu ce spui, dar masina e foarte ingrijita, are si distributia schimbata relativ recent, motorul e schimbat complet din 2017 ca au fost ceva probleme serioase cu niste componente, iar accident a mai avut cate o zgarietura ici si colo dar niciodata ceva atat de grav incat sa sara airbag-ul si chiar cu o saptamana inainte sa o cumpar cand am fost la vizionare n-avea nimic, deci cel mai probabil s-a defectat ceva electronic din cauza uzurii. Si legat de cat am dat pe ea, as vrea sa evit sa spun suma exacta, dar ce pot spune e ca am luat-o aproape gratis, banii pe care i-am dat au fost mai mult asa sa nu mi-o dea chiar pe nimic si avand in vedere ca in afara de aceasta chestiune cu airbag-ul nu prea a fost nevoie sa investesc mare lucru pentru cat am dat pe ea, as zice ca chiar merita. O masina cu investiti asa minime in 2024 nu gasesti mai ieftin de 3000 de euro, iar eu cu siguranta am dat mai putin de atat pe ea

| relian a răspuns (pentru Alex00615):

Daca in RIO airbagurile is obligatorii, atunci da, nu poti trece fara, sau cu lumini aprinse.
Poti scana masina, vezi despre ce airbag este vorba, apoi cauti sa verifici daca acvolo este airbag sau nu mai este.
Ori ce alta problema iti spune la scanare.Sa scanezi nu dureaza mai multe de cateva minute, e ceva simplu.Bine, daca nu ai scaner, atunci, va trebuie sa mergi undeva la un service, sau daca ai un amic, prietrn care are e moca si simplu.