| Odiseu112 a întrebat:

am o intrebare, de ce consuma ulei motorul de la ford focus 1.6 16v?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

In general, cauza/cauzele consumului de ulei, sunt urmatoarele:
-ghidurile supapelor uzate, intra ulei pe langa supapa si arde deodata cu benzina
-segmentii uzati, nu sterg uleiul bine si ajunge in capul pistonului, unde din nou arde deodata cu benzina
-exista pierderi pe la garnituri, sau sunt infundate diferite 'accesorii' de pe motor (de exemplu, epuratorul), iar uleiul tasneste afara prin primul orificiu gasit.
Am vazut chiar si bulbi ("senzorii" care citesc presiunea uleiului pentru a da informatii in bord si in computer) care s-au spart pur si simplu, si sarea uleiul afara din motor, prin el.
Becuri galbene s-au aprins in bord?

8 răspunsuri:
| AndyKama a răspuns:

Salut.Nu stiu daca e o intrebare la ghici sau tu chiar vorbesti serios...

Orice motor uzeaza ulei pentru buna functionarea adecvata a pieselor interioare...Cel mai bun exemplu ar fi pistoanele, care nu se pot misca daca nu se afla in "balta de ulei". Uleiul in sine nu se "consuma", adica nu e ca si combustilii(cand nu mai este, ii faci plinul). Exista situatie sa pierzi ulei doar in cazul in care sunt zone in care pur si simplu ai serioase probleme mecanice...

Spre exemplu pentru un motor 1.6 16V, sunt recomandati cam 4 litri de ulei, care trebuie schimbati in functie de perioada sau de kilometrajwinking

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru AndyKama):

Ai incercat tu ceva acolo, dar esti paralel.
Macar nu te chinui, ca dezinformezi.

| AndyKama a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Te astept cu mai multe informatii, domn mecanic.

Nu sunt tocmai mecanic, si totusi ui' ce-am scris.

| AndyKama a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Data viitoare te-as ruga sa nu te mai prezinti cu Copy-Paste...Sa fii iubit!

Daca te uiti in raspunsurile mele, ai sa vezi ca am ceva 'articole' scrise pe aici... Si nu cred ca le mai gasesti pe undeva. Mai ales, mesajele astea in care ma iau de dezinformatori, si cele in care imi bat izmenele de cei care lauda 'masinile' Volkswagen. Eu ma consider destul de autentic, nu cred ca mai gasesti pareri ca ale mele, la "copy-paste".
Sanatate!

| hp8510p a răspuns:

Inainte sa te duci la mecanic schimba uleiul cu unul bun.Este prima solutie la care trebuie sa apelezi.Eu la dacie mi-am pus un ulei slab calitativ si cand motorul e rece scoate fum.In 500km a trebuit sa mai completez cu 1l de ulei chiar daca am folosit si 2 cutii de aditiv.Am pus la un scuter acelasi ulei si tot la fel face (fum mult cu motorul rece)...n-am fost nevoit sa schimb uleiul la el pentru ca motorul traia doar din completari (uleiul nu avea timp sa se uzeze). Schimba uleiul si daca tot il mananca du-te la mecanic ca tu n-ai ce-i face acasa

| Dima_Emilian_1953 a răspuns:

Consum ulei