Nu-i adevarat, tocmai ca statul nu are bani sa restituie la cate procese au pierdut. Mi-am recuperat banii integral pe o imatriculare facuta in 2007 si la suma platita am primit si dobanda. AM si o prietena care a dat din start statul in judecata si cu 1000 de lei si-a imatriculat masina adusa din Anglia.
Timbrul de mediu il poti calcula singur, introducand datele cerute in calculatorul oficial ANAF, aici:
http://www.taxadetimbru.com/
La aceasta se adauga, dupa caz, ITP, RCA, impozitul anual, numerele de circulatie si rovinieta.
Nu poti circula fara sa ai asigurarea RCA.
Poti da statul in judecata dar nu o sa castigi, din cate stiu toate actiunile privind restituirea timbrului de mediu, judecate pana acum, au fost respinse.
Tipule, n-ai citit atent intrebarea si confunzi timbrul de mediu, in vigoare acum pentru inmatriculare, cu taxa de prima inmatriculare/de poluare care a fost in perioada 2007-2011.
Sunt jurist si stiu foarte bine ca taxele platite in perioada 2007-2011 au fost restituite de instante, dar nu timbrul de mediu, care se plateste incepand de anul trecut.
Deci daca este un 1.8T din grupu vag(seat-skoda-vw-audi) si va iesi la RAR euro4 timbrul va costa in jur de 400-450E(2000-2001).Daca vei cumpara un benzinar euro4 tot din grupul vag, aspirat, din 2000-2002 timbrul va fi 350-400E.
In legatura cu asigurarea, la un motor de 1.2 bezina carnetul de 2 ani pe o jumatate de ani s-a platit 850 de lei.Asa ca iti recomand sa o bagi pe numele tatalui/mamei tale care detin carnetul de ceva vreme (minim 8-9 ani).
Daca esti incepator ce iti trebuie motor mare? ia-ti ceva mic sa te plimbi si sa ai consum mic, un corsa 1. 3cdti ar fi perfect, consum excelent!
bafta!
Nu ca imi trebuie motor mare...dar imi place sa am o masina calumea...
Pai am mai avut un prieten si o dat si o castigat...
Nu cred ca a castigat in legatura cu timbrul de mediu.