| IonutSxz a întrebat:

Salut TPU, am un subwoofer JBL cu switch intre 2 ohm si 4 ohm

Eu vreau sa fie bass mai profund, sa se auda mai bine joasele, ca sa fac asta trebuie sa il dau pe 2 ohm sau 4 ohm?

Răspuns Câştigător
| KovacsB a răspuns:

Ar trebui sa le conectezi la amplificator si sa fii foarte atent la polaritate adica plus si minus.Se poate proba cu o baterie de 1, 5v cand membrana pleaca in fata vezi unde este plusul bateriei si faci asa la toate dif din sistem.

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Comutarea se face in functie de impedanta subwoofer-ului.
Trebuie pozitionat la valoarea scrisa pe el.

Bass-ul nu va fi mai profund la schimbarea pozitiei de impedanta.
Doar din egalizator se poate modifica.

| IonutSxz explică (pentru Bula):

Pai subwoofer ul accepta si 2 ohm si 4 ohm

| Bula a răspuns (pentru IonutSxz):

Trebuie sa-l pui pe pozitia cati ohmi are subwoofer-ul.

| IonutSxz explică (pentru Bula):

Pai exact cum zise frank, are switch intre 2 si 4 ohm subwoofer ul

| Frank51 a răspuns:

Switch-ul respectiv face o simplă comutare între 2 bobine existente în construcția subwooferului. Pentru frecvență trebuie să aibă un circuit de pre-amplificare, deci un potențiometru cu care să poți regla frecvențele redate de subwoofer, și acea setare este integrată în amplificator.

| IonutSxz explică (pentru Frank51):

Pai si pana la urma se aude mai frumos bass ul pe 4 ohm? Sau pe 2ohm?

La amplificator conteaza cum leg firele din spate pentru subwoofer? ( nu ma refer la polaritate, ci la pozitie) am 2 plusuri si minusuri

| Frank51 a răspuns (pentru IonutSxz):

Prima data ai zis că ai un switch, acum zici ca ai 2 posibilități de conectare, deci care e până la urmă?

Pai la statie am 2 plusuri si minusuri precum am zis iar la incinta la subwoofer este un switch pentru 2 ohm si 4 ohm

Voiam sa intreb daca mai conteaza legatura la statie si totodata daca conteaza switch ul ala, am impresia ca pe 2 ohm se aude mai tare, intr adevar dar parca la 4 ohm e bass ul mai profund

Nu contează, am zis și mai sus ce contează.

Pai da am un reglaj de frecvente de la 32 la 320 hz, cred ca acela este nu?

Dacă doar acel reglaj există, atunci acela este. Trebuie pus pe 32Hz.

Pai am si la casetofon si acolo
Crossover se mai numeste nu?

| KovacsB a răspuns:

Pune-l pe 4 ohmi, asa nu risti sa arzi ceva.
Este clar ca se aude mai tare pe 2ohmi dar soliciti dublu atat amplificatorul cat si subwooferulUrechea nu simte de doua ori diferenta deoarece are o curba de sensibilitate logaritmica, cu cat este mai mare semnalul sesizeaza diferentele mai putin.
La semnalele mici are o definitie mare ( lucru util pentru supravietuire ) iar la semnale mai mari senzatia sonora este tot mai comprimata.
Nu este nevoie sa auzi in mici detalii un tunet sau o explozie.

| IonutSxz explică (pentru KovacsB):

Mersi mult, o intrebare mai am, as vrea sa amplific boxele din fata, o pot face doar prin mufele rca sau trebuie neaparat sa leg boxele din fata la amplificator?

| KovacsB a răspuns (pentru IonutSxz):

Ar trebui sa le conectezi la amplificator si sa fii foarte atent la polaritate adica plus si minus.Se poate proba cu o baterie de 1, 5v cand membrana pleaca in fata vezi unde este plusul bateriei si faci asa la toate dif din sistem.