Boxele trebuie conectate corect si sa fie amplasate în poziții optime în mașină pentru a obține cea mai bună calitate a sunetului.
Da. Fiecare boxa are cablul ei special, iar inversarea polarității inversează și forma de sinusoidă la 180 de grade.
Daca sunt inversate doar intre fata si spate, nu e nici o problema.
Nici daca le inversezi complet stanga cu dreapta, nu e nimic.
Ba da, dacă le inversează stânga cu dreapta se va auzi inversat, adică în mod normal ce se aude din stânga va fi în dreapta, că e sunet stereo.
La fel și dacă schimbă spate cu față, că la mașinile mai noi sunetul este stereo front și stereo Back.
Dar sunetul stereo inversat nu deranjeaza.
Pe cand un stereo incrucisat s-ar auzi nasol.
Nu stiu care o fi sunetul stereo back si front, dar si acolo daca inversezi complet, banuiesc ca e insesizabila treaba.
Cand le amesteci iese bors.
Sau cand inversezi polaritatea difuzoarelor, si coboara membrana in loc sa urce.
Pe tine nu te deranjează.
Da, în principiu nu este sesizabilă schimbarea stereofonică de către omul de rând, însă nu este general valabil
Eu sunt pe principiul, dacă tot fac o treabă o fac ca la carte.
Dacă inversezi boxele dintr-un sistem 9.5.4 din cinema, vocea se va auzi din tavan, elicopterul din subsol și armele din proiector( vorba vine, sunetul va fi un dezastru).
Mda, eu vorbeam doar de banalul stereo pentru muzica.
Nu cred ca se uita nimeni la filme in masina.
Nici eu nu cred și chiar dacă s-ar uita sunetul se va auzi normal pentru că nu exista procesare de sunet alta decât stereo.
Eu am vrut sa exemplific de ce este bine să facem treaba ca la carte, poate sunt eu prea perfecționist.
Eu si in garaj mi-am pus un 5.1 cu boxele amplasate perfect, deci stiu ce zici
Bassul jos in colt, front pe un perete, rear pe cel opus, centrul pe centru... Cu din astea ma jucam, cand eram elev cu mult timp liber. Aveam vise sa ma apuc de sonorizari profi, dar n-am avut pe nimeni in domeniu, asa ca am abandonat.