Este mai simplu sa-i inlocuiesti motorul cu unul de 1.8 turbo.Motorul a mai fost montat pe sasiul respectiv asa ca nu o sa intampini mari probleme.
Ca sa adaptezi o turbina la un motor aspirat trebuie sa modifici prea multe, te va costa mult, iar rezultatul nu va fi ceva pe masura.Imagineaza-ti ca va trebui sa montezi o turbina.Ok.Unde?
Galeria de evacuare va trebui modificata precum si cea de admisie.O sa fie nevoie de un senzor de presiune turbo care va fi conectat la calculatorul masinii iar softul va trebui modificat ca sa-l recunoasca. Turbina poate fi cu geometrie variabila sau fixa cineva va trebui sa comande un actuator. Electronic sau pneumatic in functie de ce turbina gasesti. Turbina trebuie unsa, de undeva va trebui sa pescuiesti un traseu de ulei sub presiune si sa asiguri ungerea precum si returul uleiului. Astea sunt doar o mica parte din problemele care apar.
Bine bine, dar pe lângă turbosuflantă( care e măricică și deja nu ai loc ) mai trebuie montat un intercooler( care e și el mare). Și aceste anexe trebuie să comunice cu ECU, in condițiile in care nu ai niciun fir tras pentru așa ceva.
Mai bine fă ca mine, mi-am luat vineri un Passat 1.8T pe bani de nimic, in stare foarte buna. Pe viitor vreau să-i fac soft stage 1 (190cp), si in rest o las stock
Apropo, eu am scos consum 11, 5 de alaltăieri până azi.
Da, posibil, dar costisitor. Modificări necesare: management motor, injectoare, răcire, transmisie. Analizează cost-beneficiu.
Turbo poți pune și de pe diesel, dar trebuie să schimbi bielele și setările de alimentare, în principiu.
E mai simplu să pui direct un 1.8t din dezmembrări, eventual cu tot cu cutie și planetare.
Ok, multumesc pentru raspuns! M-am gandit sa-mi iau o octavia 1 cu motor 1.8T, ies mai ieftin asa
M-am gandit la o octavia 1 motor 1.8T, am auzit ca e rezistent motorul si duce multi cai e adevarat?
Da, este un motor potent însă puteri mari se obțin doar cu modificările aferente(turbina mare, fise bobine etc).
Să mai ai în vedere și faptul că o sa ai un consum destul de mare, la mine de când merg doar prin oraș, am consum de 20-24l/100, mergând sportiv, cu motorul stock. Nici nu vreau să-mi imaginez consumul unui motor modificat.
anonim_4396 întreabă:
Andrei789t întreabă: