| mrmarkkkkk a întrebat:

Salut TPU! As vrea sa stiu mai multe detalii despre subcategoria B1 pentru 16 ani, daca pot conduce atv pe drum public si daca e ok unul de 400cm3. De asemenea, examenul auto il voi sustine pe atv sau pe microcar?

9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| mrmarkkkkk explică (pentru Goete):

Nu neaparat electrice, si cu motor, dar vreau sa stiu cum se sustine proba practica la examen

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Goete):

Da tu numai răspunsuri greșite dai la secțiunea asta auto?

suntserios
| suntserios a răspuns:

CATEGORIA B1
Cvadricicluri a căror masă proprie nu depăşeşte 400 kg (550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri), neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculelor electrice şi care sunt echipate cu motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depăşeşte 15kW sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 15kW.

Daca ATV tau se încadrează în cele mai de sus îl vei putea conduce cu B1. Nu vei da examenul pe tv, examenele se dau pe mașini de scola cu dubla comanda, deci ai microcar, aixam și ce altceva mai exista pentru b1

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Goete):

Tocmai că nu are diferente mari. Fix de aia avem categ B1 in România. Ce ne mă aliniat la legislația europeană. Și iarăși, aici se discuta despre legislația din România. Daca nu o cunoști de ce insiști sa dezinformezi lumea.

| christall a răspuns:

Citește în codul rutier. Bafta!

| Violleta2022 a răspuns:

Copilasii de 16 ani NU au voie sa sofeze motoare de 400cm3!
Exista limitare de motor si viteza pentru voi, cei mici.

Depinzand de ATV sau motocicleta, motoarele sunt limitate sa nu poate depsii 50km pe ora si nici sa aiba o anumita capacitate cilindrica de max 149cm3