anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU! ce sedan, break, hatchback si suv din 2013 in sus credeti ca sunt ieftine la intretinere? mulțumesc

Răspuns Câştigător
| IComeNuts a răspuns:

Nu te uita la Dacia ca vei avea probleme cu rugina si antifonare foarte proasta.

Eu as merge pe mana Renault. Sunt mai fiabile decat orice masina din grupul Vag, au motorul 1. 5dci care consuma putin si intretinerea costa tot cat la Dacia.

Eu am un Clio Estate din 2015 cu motor 1.5 dci de 90 de cai. Masina este antifonata incoparabil fata de orice petarda de Dacia, in aproape 2 ani nu am schimbat decat o conducta de la AC si consumul mixt vara cu tot cu aer conditionat este calculat 4.2%.

Nu va mai uitati la masini germane. Sunt cele mai obosite si samsarite de pe piata, sunt scumpe ca intretinere si ruginesc. Era cat pe ce sa cad in plasa "masinilor germane de alea bune". Nu exista pe piata din Romania asa ceva.

Daca vrei sa nu iti scoata masina multi bani din buzunar, recomand Renault. De banii pe care i-ai da ca sa poti tine masina pe drum pentru un Volkswagen Passat din 2013, poti face de doua ori mai multi kilometri cu un Renault.

Ca si preturi, ai avea cam variantele astea:
- renault clio 1.5 dci 90 de cai 2013-2016 - varianta scurta 5000-6500 de euro in functie de dotari, varianta break 5500-7000 in functie de dotari
- renault megane 1.5 dci 110 cai 2012-2014- varianta scurta 4500-5000, varianta break 5000-5500

Celelalte modele sunt mai scumpe, deci nu cred ca ar avea sens sa le pun aici.

3 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Dacia Logan/Duster.

Răspuns utilizator avertizat
| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru IComeNuts):

Dacia dupa 2008 nu mai are probleme cu rugina.