Începe prin a spune ce vrei să realizezi, ce model de crossover, amplificator și cdplayer ai.
Pioneer mvh 320 bt, radio player
Si x over de pe amplificator, e incorporat, jbl club a600, variaza intre 32 hz si 320 hz iar subwoofer ul duce intre 25-175 hz
Vreau sa setez x over ul cum trebuie fara sa am probleme, oare sa-l opresc din radio player si sa l folosesc pe cel de la statie?
Ai o treabă foarte simplă, nu mai pune niciun fel de crossover nicăieri, nici în radio player nici în amplificator(lăsat pe 32Hz așa cum ți-am mai spus), asta dacă vrei să auzi bass profund așa cum ai zic înainte.
De ce totuși am impresia că nu prea poți înțelege ce spun?
Normal că se aude mai încet, tot ce e peste 32Hz va fi filtrat. Ideal trebuie lăsat pe 80Hz și făcut crossover pe difuzoarele mașinii la 80Hz.
Dacă nu se aude clar o fi de vină subwooferul sau amplificatorul sau acel radio... pune un osciloscop pe semnal și vezi ce nu e în regulă. Dacă ești din Brașov te pot ajuta.
Veneam daca eram dar nu sunt din pacate si n am nici osciloscop ))
Se aude clar, e totul in regula, eu vreau sa scot cat mai mult din subwoofer fara sa fie ceva suprasolicitat
Il am pe 2 ohm si trebuie sa scot 23.45 W din el cu ajutorul statiei dar am impresia ca nu se aude cine stie ce si vreau sa scot mai multa putere din ele fara sa fortez ceva.
De obicei x over il tin pe la 100 ca se aude cel mai tare
Deci subwoofer ul meu jbl s2 1224 are 275 w rms si pot selecta impedanta 2 ohm sau 4 ohm dintr un buton
Statia este jbl club a 600 monoblock si scoate 350 w rms pe 4 ohm si 600 rms pe 2 ohm
Din calculele mele pentru a seta gain ul optim la amplificator ( V=radical din 2 x 275)-> 23.45 w la gain( masurat cu multimetru) si am facut acest reglaj si parca nu e cine stie ce, voiam sa scot mai mult de 275 rms pentru ca am vazut ca e semnal clar, dar o sa fac asta de indata ce ma asigur
anonim_4396 întreabă: