| Hkhtfcvhu a întrebat:

Salut TPU, daca vreau sa parchez masina in curte si las masina pe strada pana deschid poarta, o las cu semnalizare dreapta sau avarii? Ca tocmai am patit cu un zmeu de comenteaza ca dau semnal dreapta (strada e dreapta si unde am dat eu semnal dreapta e bordura de nu o urci nici cu tirul) dau funda!

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Dpdv legal e corect și suficient semnalul dreapta.
Însă obiceiurile din trafic sunt diferite, iar oamenii de regulă pun semnal dreapta cât sunt în mișcare, iar după oprire lasă avariile, când opresc pe carosabil.
Zmeul tău nu prea avea ce comenta, decât dacă ai oprit într-o zonă cu depășirea interzisă.

12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ar fi o varianta mai buna pe avarii

| Hkhtfcvhu explică (pentru suntserios):

Zic din punct de vedere legislativ, avariile nu se folosesc doar daca s-a stricat ceva la masina sau e coada in fata?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Hkhtfcvhu):

Din punct de vedere legislativ daca nu ai voie sa opresti acolo nu opresti.
daca ai voie nu pui nici avarii nici semnalizare.

| anonim3247 a răspuns:

Avarii puse cât e oprită mașina.
Și la parcarea laterală pui avariile înainte să dai cu spatele.

| anonim3247 a răspuns (pentru anonim3247):

Întodeauna când oprești mașina undeva, nu contează că nu ai voie să oprești pui avariile.
La mersul cu spatele pui avarile.

| anonim3247 a răspuns:

Ăla când a văzut că ai semnal dreapta putea să stea în spatele tău crezând că faci la dreapta pe un drum de acces între case.

Răspuns utilizator avertizat
| Hkhtfcvhu explică (pentru anonim3247):

Nu stiu cand ai dat de permis dar pe mine la scoala de soferi mi-a spus ca semnal dreapta

| Hkhtfcvhu explică (pentru anonim3247):

Nu exista alt drum

| anonim3247 a răspuns (pentru Hkhtfcvhu):

Am fost și instructor auto 10 ani

| Violleta2022 a răspuns:

Tu esti unul din aia care ti-ai luat permisul pe spaga, de nu stii ce scrie in lege?

| SaOCorectamPeVioletaV7 a răspuns (pentru Violleta2022):

Da de ce nu ii spui tu doamna ce zice legea?

A, stai, duamna Violeta, nici nu ai permis. Se vede la mizeriile de raspunsuri despre legislatie auto.