| valex a întrebat:

de fiacare data cand am cate o problema apelez la voi pentru ca asa cum am mai spus nu ma pricep prea bine la mecanica dar vreau sa invat, azi vin cu ceva si sper sa gasesc raspuns.
Am montat o instalatie de gpl pe dacia 1310 toate bune si frumoase pana cand am observat ca nu imi mai merge turometru m-am tot uitat eu pe forumuri am intrebat toti mesterii si tot nu i-am dat de cap, eu am aprindere electronica pe masina si tind sa cred ca in momentu' cand au montat baietii de la gpl instalatia au pus fire gresite pe la bobina, astept parerile voastre, multumesc

Răspuns Câştigător
| 0rlando a răspuns:

Nu mai țin dacă vine pe plus sau minus, dar parcă, firul respectiv venea pe partea stângă a bobinei, mai exact pe borna pe care se leagă și condensatorul de la delco... când avea.

4 răspunsuri:
| bDaniel a răspuns:

Char nu stiu ce sa iti zic nu ma pricep la masini dar daca ai putea ar trebui sa nu umbli tu la masina daca nu te pricepi si sa te duci la un service ceva sa nu faci vreo boroboata daca ma intelegiwinking eu iti doresc succes cu rezolvarea problemei big grin spor la gasit raspunsuri bune big grin

| EmyMartin94 a răspuns:

Exact din cauza ca s-au inversat firele nu iti merge!

| 0rlando a răspuns:

Turometrul îți afișează turația pe baza numărului de impulsuri de pe bobina de inducție, deci clar, firul a fost pus greșit.
Îl pui la loc și vezi dacă merge.

| valex explică (pentru 0rlando):

Pai bun il pun la loc dar unde pentru ca este pe borna de la bobina - ( eu am pe borna - o aprindere electronica din care iese un surub care se leaga firul de la delcou, daca leg firul maro impreuna cu ala care vine de la delcou " o face poc" se arde cv?