| SorinSelaru a întrebat:

Deci toamna care vine m-ar interesa să iau un golf 5 tdi cu motor 2.0 cu cutie automată și am câteva nelămuriri.

1.din ce an aș putea să o găsesc intr-un preț ce nu depășește 5.000 euro (sau nu cu mult peste).

2.este o mașină ok pentru 5.000 euro (gen, aș putea găsi ceva mai bun la prețul ăsta?)

3.alte sfaturi/păreri vă rog?

4 răspunsuri:
| Florin458 a răspuns:

1. 2006-2007

2. Masina este buna, dar tinand cont ca e diesel, kilometrajul probabil va fi destul de generos si inevitabil exista sansa sa intervina probleme.Trebuie verificata temeinic inainte de a da banul.

3. Daca vrei fara cutie automata, recomand Honda Civic hatchback 2007 1.8 benzina sau 2.2 diesel, desi recomand 1.8 benzina.

| SorinSelaru explică (pentru Florin458):

De ce benzină? Dieselul nu are un consum mai mic? Sczue dar nu prea sunt în temă.

| gheorghe699 a răspuns (pentru SorinSelaru):

Dieselul are consum mai mic,este adevarat,dar nu observi trendul? dieselul incepe sa fie restrictionat din cauza poluarii,in Germania si alte tari avansate exista tendinta de a fi scos din piata,scuze,ca am intervenit,dar am patit-o si eu, anul trecut mi-am schimbat masina, mentionez ca pana anul trecut am avut numai masini pe benzina, dar am vrut diesel si mi-am luat, una cu motor diesel de 1, 9, masina merge bine, alearga, desi eu nu sunt vitezoman, alerg obisnuit cu 170-180km/h,consumul este mai mic media ca la ultima masina pe benzina pe care am avut-o cu motor de 1, 4l,.dar ma tem ca incurand dieselul va fi restrictionat si la noi

| Florin458 a răspuns (pentru SorinSelaru):

In multe cazuri este vorba de o economie de 2-3 L/100 km, ceea ce nu e mare chestie, dar depinde si de cum utilizezi masina.
O masina cu vechime gen 12 ani si diesel are km foarte multi, datorita consumul frecventa drumurilor a fost mai mare(depinde de la caz la caz), dar cine a cumparat diesel e clar ca a avut drumuri multe de facut si a dorit sa iasa bine la bani.Plus ca la diesel sunt piese care pot ceda gen injectoare etc.