| Alex00615 a întrebat:

Salut TPU. Eram cu bicicleta pe sensul meu de mers, la marginea unei străzi între orașe și dintr-odata un nenorocit depășește pe contrasens și reușesc la limită să evit un frontal. Ca idee eram pe marginea drumului și tot ma depășise la milimetru, ca să nu mai zic ca am și căzut puțin cu bicicleta dar nu sunt pagube materiale sau umane. Ideea e că am prins totul pe cameră și vreau să îl acuz de tentativă de omor chiar dacă probabil nu e cazul dar măcar să îl cerceteze și să îl lase fără permis până nu omoară pe cineva de-a binelea. Faza asta s-a întâmplat în Filipesti, Prahova. Eu sunt defel din Brașov, dacă merg la Brașov să depun plângere împotriva lui, pot aia să vorbească cu politia din Filipesti și să se ocupe de el?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am pățit de multe ori ce ai scris tu aici. Eu nu am căzut, dar am pus o frână cu bicicleta încât aproape m-a aruncat în cap. Și o scriu ca pasionat de ciclism, doar anul acesta peste 5000 km pe asfalt. Apar de nicăieri în fata ta și de multe ori ii vad,, opresc sa îi las sa își facă de cap. Altădată am trecut mm unul pe lângă altul. Tot din Brașov sunt și eu. Mulți tembeli am găsit pe DJ de la barieră DN73 spre Vulcan ( mai ales la ore matinale). In Codlea acum vreo 2 luni un șofer m-a trântit la pământ cu portiera pentru ca are oglinzi sa nu se uite în ele. Am înlocuit un disc din cauza lui. Oricum era disc vechi. Între Codlea și Hălchiu acum vreo 1 luna și jumătate am căzut din cauza unei gropi și 2 săptămâni am avut dureri insuportabile de umăr stâng și coaste. Noroc ca nu era nici o mașină în spate, altfel nu știu dacă mai scriam eu ceva acum. In fine, ca am sesizat Consiliul Județean și le-am reclamat ce am pățit, au peticit acele gropi și altele câteva prin Hălchiu pana la ieșire cu DN13. Apoi de la bariera cu DN 73 spre Vulcan, dacă mai treci cu bicicleta și vezi gropi însemnate cu spray-ul ca atenționare, cred ca tot datorita mie au făcut asta momentan pentru am dat exemple de DJ prost asfaltate în mai multe locații.
În rest ce ține de șoferi, mereu trebuie sa fii cu ochii în 10, ba nu. In 20. Nu as depune plângere în locul tău. Dar îl poți posta pe net (Youtube, Facebook, grupuri).

9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Frank51 a răspuns:

Sună în Prahova la poliție și întreabă dacă se poate face ceva cu acea dovadă. Dacă se vede numărul de înmatriculare atunci sunt 2 opțiuni:

Fie se autosesizează politia și o să-l cheme pe proprietarul mașinii, iar dacă el era la volan poate să primească amendă și să i se suspende permisul.

Fie depui tu plângere la poliție, și se întâmplă același lucru.

| Sistemulxxl a răspuns:

Iti pierzi timpul. Nu se va intampla nimic. Nicimacar nu te-a atins.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Apropo, de asta am început sa folosesc farul ziua. Îl las pe flash, însă la ora 17 sau mai devreme deja îl pun. Ca se descarca, nu-i bai. Am baterie externa.

| Alex00615 explică (pentru anonim_4396):

Mi se pare tare că s-a autosesizat primăria la observația ta. Cât despre șoferi, ala ce nu s-a asigurat când a deschis ușa trebuia să îți schimbe discul pe RCA-ul lui chiar dacă era deja vechi. Iar cu restul idioților, trebuie să facem ceva și știu că probele video sunt valide doar în caz de accident, dar speram ca îi pot da o lecție. Nu doresc răul nimănui, dar îmi doresc dreptate și dacă măcar ar rămâne fără permis, aș considera că a primit ce merită. O să fac cum ai spus tu, îl voi pune pe ceva grupuri sau chiar și pe YT, poate se autosesizează așa politia deși nu îmi fac mari speranțe dar măcar fac ceva în privința asta. Din toate statele UE doar la noi riști să mori din cauza unor proști și asta zice multe despre ce șoferi "experimentați" avem. Sunt și șofer pe lângă biciclist, nu pot spune că conduc perfect, dar măcar pot să garantez că nu voi omorî niciodată din culpa mea pe nimeni, mai ales un biciclist sau pieton

| mihai69 a răspuns:

La noi încă nu sunt considerate probe filmările cu camere de bord / acțiune.
Deci practic, nu poți face nimic.
Cât despre postarea publică a imaginilor, o faci pe propria răspundere. GDPR lucrează în favoarea idioților. Legal, poți posta doar dacă blurezi numărul de înmatriculare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Alex00615):

Din Consiliul Județean probabil m-au luat în seamă după ce am fost foarte obiectiv la cere scrie. Gen" bine ca stați în scaune și nu faceți nimic" sau "bine ca vedem pasionații de ciclism problemele, când voi nici din mașină nu vedeți asta". O perioadă am evitat sa merg pe Hălchiu și făceam ocol prin Dumbrăvița - Satu Nou. Cât tine de șoferi, chiar am avut și eu o întrebare aici pe TPU "ca de ce sunt asa iresponsabili șoferii". Legile prea blânde, permise de conducere luate pe bani, etc. Uite asa vine un drogadito cum a fost la 2mai, unde a omorât ăia doi tineri, și probabil scapă pentru ca are mama și tata bani. Ce legea Anastasia? Asa ne râde în nas și Mario Iorgulescu, Huidu și mulți alții. M-a ferit Dumnezeu de fiecare data de specimenele astea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Https://www.tpu.ro/......-nu-detin/

| Alex00615 explică (pentru anonim_4396):

Complet de acord cu ce spui. De multe ori trebuie să ai tupeu și să te impui ca să te bage cineva în seama, altfel ești luat drept un nimeni. Și mi se pare trist cum nu avem spirit de prevenție, abia la tragedii ne învățăm minte și de multe ori nici atunci. Eu de exemplu trebuia să mor ca ăla să rămână fără permis sau în cel mai bun caz să ajung la spital. Trebuie și noi ca bicicliști să ne știm drepturile și să ne impunem asupra șoferilor dacă putem, atunci când ni sunt încălcate drepturile, mai ales cel la viață. Iar despre ala cu 2 Mai, un cretinopat și jumate, dar la cata vâlvă e în jurul lui cu siguranță nu va scăpa fără să facă închisoare