| IONYUTZ a întrebat:

In ce oras sau judet se gaseste targ pentru masini aixam etc care merg la subcategoria B1.
Ofer o funda mare plus un vot pentru raspunsul cel mai bun si mai adevarat.

12 răspunsuri:
| heavymetal a răspuns:

In tg mures

| angel74dm a răspuns:

În principiu cam în toate pieţele mari din oraşele mari găseşti câte una, de exemplu şi la Arad am văzut două, dar în Bucureşti precis sunt mai multe...
Dacă nu eşti aproape de nici o piaţă mare, poţi să-ţi iei de pe okazii, văd că sunt 9 bucăţi: http://www.okazii.ro/cautare/aixam.html?autoc=write

| IONYUTZ explică (pentru angel74dm):

De unde as putea sa imi iau subcategoria B1 de la primarie sau de la politie

| angel74dm a răspuns (pentru IONYUTZ):

Subcategoria B1 se găseşte pe permisul de conducere, deci se ia la Poliţie, este un examen uşor, de doar câteva întrebări. Dar deocamdată maşina o poţi conduce doar cu un curs de legislaţie rutieră (cel puţin aşa e la noi) care-l faci într-o zi la orice şcoală de şoferi, trebuie doar două poze, 70 de lei şi să mergi acolo să răspunzi la 10 întrebări, dacă nu mă înşel... Asta, bineînţeles cu condiţia ca maşina să fie înmatriculată pe primărie, ca orice moped.

Deci mi-e ce imi trebuie ca sa merg cu un aixam sau alte mopede
subcategoria B1 sau atestat de scuter

Exact.
Ori carnet de conducere, orica categorie,
ori doar categoria B1,
ori atestat de scuter.

Si trebuie neaparat amandoua

| IONYUTZ explică (pentru IONYUTZ):

As vrea sa iau ce este mai ieftin pentru a lua o masina mai buna si mai frumoasa

Mda, numai că una în stare destul de bună se învârte pe la 2000 de euro, ai văzut şi tu... Mai poţi căuta şi pe alte site-uri, sau chiar la piaţă, baftă oricum!

Am vazut ca sunt pe la 2000 mi de euro dar mai sunt si pe la 1000 si ceva
sau imi pot lua dacia 500 lastun

Cu subcategoria b1 sau cu atestat de scuter pot merge si in afara localitatii (de exemplu turnu magurele-rosiorii de vede) cu un aixam ce are pe bord 100 dar prinde maxim 50-65?

Exact, poţi merge cu ea pe unde poţi merge cu scuterul, practic e o motoretă cu cabină. Nu are importanţă viteza de deplasare, doar pe autostradă nu ai voie cu ea. În ce priveşte Lăstunul, nu te-aş sfătui, deoarece aia e înmatriculată, deci trebuie schimbate acte, talon, verificare tehnică, etc, plus că plouă pe la toate încheieturile şi înnăuntru e ca pixu*, are un bord ca de tractor, ce să mai vorbim de comfort... De-aia sunt şi aşa scumpe Aixam-urile, deoarece ai taxele unui scuter, dar de fapt ai maşină...