Pentru cultura ta generala 4x4 nu inseamna masina cu 4 roti.Se spune 4x4 cand vorbesti despre o masina de teren gen Jeep, GLK, etc...
Se spune 4x4 la o mașină cu tractiune 4 din 4 roti.
La mașinile cu 6 roti ar fi posibile:2x6
4x6
6x6
Al 2lea nr (6) repr nr de roti al autovehiculului.
Pentru cultura generala: 4x4 inseamna vehicul cu 4 roti, fiecare actionat independent.
Sase- sau mai multe roti actionate independent sunt deja vehicule speciale de teren foarte accidentat, de exemplu cele concepute sa circule pe alte planete.
4x4 e si A4, A6, A8, Seria 3, 5, 7 - numai masini de teren nu sunt astea
Salut!
Cand spui ca o masina este 4X4 te referi la urmatorul lucru: cand masina are 2 punti motoare ( trag toate cele 4 roti ), unde prima cifra reprezinta numarul puntilor,,,, iar a 2-a reprezinta numarul puntilor motoare.
Unele vehicule, cum ar fi cele comerciale de transport marfa, pot avea si 3 punti, adica 6 [numarul total al puntilor] X4 [numarul puntilor motoare, adica cele care primesc puterea de la motor]. La vehiculele cu 3 punti mai exista posibilitate de 6x2.
4x4 se refera la tractiune.nu la roti.
din 4 roti trag 4 (tractiune integrala )
pot fi 4x2
4x4
6x2
6x4
6x6.
In primul rand 4x4 inseamna ca la acea masina trag toate cele 4 roti nu ca are 4 roti. si caruta are 4 roti. deci si la masinile cu 6 roti pot fi asa 2x6 4x6 sau 6x6
Vezi ca bmw 3, 5, 7 nu e 4x4 este x drive e cu totul altceva.
La 4 x4 masina are 2 punti motoare planetare fata, cardan spate, dar la xdrive rotile sunt controlate independent adica fiecare roata in parte citeste cum este drumul iar daca e cazul se ajuta reciproc sau se poate opri una dintre roti sau fac transfer de putere e o treaba mai compexa la xdrive, sper ca nu te-ai suparat pe mine o zi buna
Nu am de ce sa ma supar, stiu la ce te referi. Eu am zis xdrive ca referinta generala pentru sistem de tractiune integrala. Xdrive e un sistem de 4x4 individual, exact ce spui tu. Xdrive e patentu celor de la bmw, cum e si 4Matic pe mercedes, tot 4x4 sunt
CristiVssMămăligă întreabă: