Mie mi-a placut sa conduc "balene", de cand eram incepator.
Atat timp cat te bucuri de confort si nu mergi haotic (teribilist), poti sa o conduci fara probleme.
Avand in vedere ca este o masina din 2012-13 ar trebui sa aiba destule smecherii pe ea. Eu in locul tau as lua o masina mai veche, de care sa nu imi para rau in caz ca o lovesc sau ceva. Pe de alta parte, tu stii cat de bine conduci si daca te bazezi sa conduci asa ceva. Stiu ca e contradictoriu cu ce am scris mai sus, dar eu nici nu am permis inca (dau in cateva zile ) si am o Mazda 6 din 2013 (pe numele tatalui). Masina foarte lunga. Are destule dotari pe ea insa depinde si de model. Exista de exemplu modele tot din 2013 cu camera pentru parcare, a mea are doar senzori.
Gandeste-te bine. Nu putem decide pentru tine
Soferii incepatori sunt sfatuiti sa evite masinile prea puternice. Evident exista tentatia de a cumpara masini cat mai puternice si cat mai impresionante din bugetul disponibil, insa un sofer incepator trebuie sa tina cont de faptul ca o masina cu mai multi cai putere este o masina mai greu de stapanit, pentru care este nevoie de mai multa experienta ce poate fi capatata doar dupa ani in spatele volanului si mii de kilometrii.
Ok, ai permisul de 10 luni, dar in aceste 10 luni cam cat ai condus?
daca sa zicem ai condus destul de des, ai putea sa iti iei o astfel de masina, considerand ca ai cumulat minimul de experienta necesar cat sa nu o agati de diferite chestii.
dar daca ai condus doar de cateva ori in cele 10 luni, ti-as recomanda sa iti iei o masina mai ieftina, mai putin pretentioasa, cu ajutorul careia sa te obisnuiesti (ai sa o atingi des de borduri, stalpi si asa mai departe pana te obisnuiesti cu dimensiunile masinii si aprecierea distantei in oglinzi)
Fac in jur de 20-25 de km pe zi, cu actuala masina (vw Bora) m-am obișnuit, o conduc fără probleme, ce i drept, in primele 2 luni am luat 2 oglinzi, recunosc! dar ma refer ca senzorii de parcare, camera de marșarier și altele ma vor ajuta sa nu o frec prea tare! Ținând cont ca n-am avut probleme cu parcările la vechea mea masina din 2001